Madžarska najstniška senzacija je pred vrati Manchester Cityja

Najstniški krilni napadalec iz Budimpešte bo kmalu opravil zdravniški pregled pri angleškem velikanu, pogodbo naj bi podpisal do konca tedna.

Uredništvo
26. januar 2022, 6:59

17-letni Zalán Vancsa se bo kot kaže odslej razvijal pri Manchester Cityju. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Manchester City je očitno ujel še enega mladega talenta. Gre za 17-letnega krilnega nogometaša po imenu Zalán Vancsa, ki je trenutno član madžarskega MTK iz Budimpešte. Vancsa bo po poročanju britanskih medijev že kmalu opravil zdravniški pregled, preden bo tudi uradno postal član angleškega velikana.  
 
Do izteka sezone bo sicer kot posojeni nogometaš še naprej nastopal za MTK. Pri Cityju so ga nameravali posoditi v belgijski Lommel SK, ki spada pod okrilje Manchester Cityja, toda prestop ne bo pravočasno realiziran, da bi lahko Vancsaja registrirali. Zalan Vancsa je torej levi krilni napadalec, ki pa se dobro znajde tudi na desni strani in v konici napada.  
 
V domovini velja za enega najbolj nadarjenih mladih talentov, španski trener Pep Guardiola pa je menda najbolj navdušen prav nad tem, da se Vancsa že pri rosnih sedemnajstih letih starosti odlično znajde na različnih pozicijah. Za MTK je v aktualni sezoni zbral 16 nastopov in ob tem prispeval 7 golov in 2 asistenci. Prve nogometne korake pa je Vancsa prehodil pri madžarskem velikanu Ferencvarosu.