Lani Alaba, letos Sule: Oliver Kahn je potrdil, da Bayern izgublja pomembnega igralca

Izvršni direktor Bayerna iz Munchna Oliver Kahn je danes uradno potrdil, da branilec Niklas Sule po izteku pogodbe zapušča klub.

Uredništvo
26. januar 2022, 1:27

Oliver Kahn (Foto: Getty Images)

Bayern iz Munchna bo že drugo leto zapovrstjo proti svoji volji izgubil igralca, ki bo klub zapustil brez plačila odškodnine. Lani je izgubil Avstrijca Davida Alabo, ki je po izteku pogodbe prestopil v Real iz Madrida, na enak način pa so se razpletli tudi pogovori z nemškim reprezentantom Niklasom Sulejem, ki ni pristal na ponujene pogoje in si bo tako kot Alaba kot prost igralec poiskal nov klub.

"Niklas ni sprejel naše ponudbe. Imamo odgovornost do tega, kaj ponudimo našim igralcem. Normalno je, da v tem poslu včasih pač obe strani ne najdeta skupnega jezika,"
je na današnji tiskovni konferenci povedal izvršni direktor kluba Oliver Kahn.

Imamo odgovornost do tega, kaj ponudimo našim igralcem.


Odhod Niklasa Suleja ni nedolžen. Šestindvajsetletni branilec morda v Bayernovi ekipi ni igral tako pomembne vloge kot David Alaba, ki je veljal za enega od neformalnih vodij moštva, vseeno pa je Sule v Bayernu v celoti gledano pustil zelo dober vtis, o čemer priča že podatek, da je od leta 2017 naprej v majici Bayerna zbral kar 158 nastopov.

V Nemčiji špekulirajo, zakaj je Sule zavrnil ponudbo za podaljšanje pogodbe oziroma kakšen je njegov rezervni načrt. Zagotovo bo svojo kariero nadaljeval izven Nemčije, po govoricah sodeč pa naj bi bili zanj najbolj zainteresirani pri Newcastle Unitedu, Barceloni in Juventusu.

Sulejev odhod pomeni, da bo Bayern potreboval novega centralnega branilca, v javnosti pa že krožijo imena nekaterih najbolj verjetnih kandidatov. Na seznamu želja sta Andreas Christensen in Antonio Rudiger, ki še nista podaljšala pogodb s Chelseajem, ena od možnosti pa je tudi nemški reprezentant Matthias Ginter, ki je že pred meseci napovedal, da ne bo podaljšal iztekajoče se pogodbe z Borussio iz Monchengladbacha.