Kar Dortmundu ni uspelo s Haalandom, bo zdaj nadomestil z drugim mladim asom: V igri je odškodnina v višini 120 milijonov evrov!

Dortmund zaradi zavezujoče klavzule ni mogel iztržiti realne odškodnine za prestop Erlinga Brauta Haalanda, povsem drugačno pa je izhodišče v primeru Angleža Juda Bellinghama.

Uredništvo
30. junij 2022, 12:09

Jude Bellingham (Foto: Getty Images)

Borussia iz Dortmunda bi v normalnih razmerah – brez v naprej določenih odkupnih klavzul – v tem prestopnem roku skoraj zagotovo izpeljala enega največjih prestopov v zgodovini nogometa. Erling Braut Haaland je igralec, ki bi ga upoštevajoč zanimanje, starost in potencial morda lahko prodal celo za 200 milijonov evrov, a je imel pri tem ves čas zvezane roke, saj je bila zaradi dogovora z njegovim pokojnim agentom Minom Raiola odškodnina določena že od samega začetka.

Dortmund se je moral na koncu zadovoljiti s približno 60 milijoni evrov, astronomski prestop pa bo morda uspel izpeljati z drugim velikim draguljem ekipe Judom Bellinghamom, ki je v marsičem podoben Haalandu – ima izjemen potencial, zanj vlada izjemno veliko zanimanja, star pa je vsega 19 let.

Časnik Bild poroča, da odhod Bellinghama v tem prestopnem roku ne pride v poštev, saj v Dortmundu načrtujejo, da bo njegov prestop  skladno z njegovim talentom dozorel šele v naslednji sezoni.

Angleški reprezentant je logična tarča vseh velikanov angleške Premier League, zelo resno pa naj bi se zanj potegoval tudi aktualni evropski prvak Real Madrid, ki v njem vidi popolno dolgoročno zamenjavo za Luko Modrića.

Bild poroča, da je Dortmund za Bellinghama že postavil izklicno ceno v višini 120 milijonov evrov, s čimer bi njegov prestop lahko dosegel celo razsežnosti doslej rekordne prodaje Ousmana Dembeleja v Barcelono.

Bellingham je v minuli sezoni na 32 nastopih v nemškem prvenstvu dosegel kar 11 zadetkov.