Jurgen Klopp bi ekipi Liverpoola rad dodal še enega vezista, toda zapleta se pri njegovih tarčah

Pri Liverpoolu imajo na začetku nove sezone nekaj težav s poškodbami v zvezni vrsti, primerne zamenjave pa na prestopni tržnici očitno ne najdejo.

Uredništvo
12. avgust 2022, 4:58

Liverpool je v novo sezono Premier League krenil z remijem proti Fulhamu. (Foto: Getty Images)

Liverpool so to poletje že okrepili Darwin Núñez, Calvin Ramsay in Fábio Carvalho, želja nemškega trenerja Jürgena Kloppa pa je še dodatni vezist. V tem pogledu pa očitno pri aktualnih angleških podprvakih ne gre vse po načrtih. Liverpool je sicer navezal stike z nekaterimi izbranimi tarčami, toda trenutno nič ne kaže na to, da se bo katera od njih že letos preselila na kultni Anfield.  
 
“Glede novega vezista? Iščemo določen profil nogometaša za to pozicijo, vsak vezist tukaj seveda ne pride v poštev. Če bi do danes našli primerno rešitev, bi zadevo že izpeljali. Nismo trmasti glede tega. Opravili smo že veliko pogovorov in trenutno nič ne kaže na to, da se bo v tej luči karkoli zgodilo,” je povedal 55-letni Jürgen Klopp. 
 
V zvezni vrsti bo torej Jürgen Klopp najverjetneje računal na enake nogometaše, kot v pretekli. Poletni prišlek Fábio Carvalho se najbolje znajde nekoliko bližje golu. Sta pa trenutno poškodovana Thiago in Alex Oxlade-Chamberlain, zato si cenjeni strokovnjak tudi želi dodatne okrepitve na tem igralnem položaju. Nedavno se je z Liverpoolom sicer povezovalo tudi odličnega Yourija Tielemansa.  
 
Belgijski reprezentančni vezist velja za enega najboljših na otoku, toda ne gre pričakovati, da bi ga bili pri Leicesteru pripravljeni prodati že letos.