Joan Laporta znova obljublja konkretne okrepitve za Barcelono

Po težkem tednu za ljubitelje španske Barcelone se je oglasil predsednik kluba in napovedal, da bo ekipa v zimskem prestopnem roku zagotovo okrepljena z novimi nogometaši.

Uredništvo
11. december 2021, 8:38

Predsednik Barcelone Joan Laporta bo izpad iz lige prvakov celil z zimskimi okrepitvami. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V sredo so Katalonci precej prepričljivo izpadli iz lige prvakov, proti nemškemu Bayernu zasedba Xavija Hernandeza ni imela prav nobenih možnosti. Nemoč Barcelone na terenu skrbi marsikaterega pristaša španskega velikana, predsednika kluba Joana Laporte pa očitno niti ne tako zelo. Pravnik na čelu Barcelone je prepričan, da gradnja ekipe poteka po želeni poti in da bodo v prihajajočem zimskem prestopnem roku na nogometni tržnici aktivni kljub temu, da finančno stanje v klubu še vedno nikakor ni rožnato.  

“Navijači Barcelone, tudi sam sem razočaran nad izpadom iz lige prvakov. Vsi se strinjamo, da naša prva ekipa potrebuje določene okrepitve. Težava je v tem, da smo podedovali zasedbo z izredno visokimi plačami, kar nas močno omejuje v luči pravilnika španske lige. Trudimo se najti način, kako bi lahko kljub temu pozimi prevetrili našo zasedbo. Delamo na tem in zagotavljam, da nam bo tudi uspelo. Vse vas naprošam, da nam v teh težkih časih stojite ob strani,” je povevdal Laporta.  

Barcelona bo po izpadu iz lige prvakov prvič po kar dvajsetih letih nastopala v ligi Europa, posledično pa si ne bodo obetali tako visokih dohodkov, kot bi jih prejeli v nadaljnjih fazah lige prvakov. Trenutno si je precej težko zamisliti, kako nameravajo pri Barceloni rešiti vprašanje glede finančnega stanja in vsekakor bodo potrebni določeni iznajdljivi manevri, če bo želel Joan Laporta že v januarskem prestopnem roku na kultni Camp Nou pripeljati katerega od nogometašev najvišjega kova.