Hoeness: To je katastrofalno vedenje za nogometaša Bayerna

Nemški reprezentant ima urejen prestop v drug klub, zato z ekipo ni odpotoval na zadnjo ligaško preizkušnjo in si prislužil nekaj krepkih s strani klubske legende.

Uredništvo
15. maj 2022, 6:29

Je bila odločitev Niklasa Suleja nespoštljiva do Bayerna? (Foto: Getty Images)

Niklas Süle bo ob koncu sezone zapustil Bayern in okrepil Borussio iz Dortmunda. Iz tega razloga tudi ni odpotoval na ligaški obračun proti Wolfsburgu, Bayern je naslov nemškega prvaka tako ali tako že osvojil. Nekdanji dolgoletni predsednik velikana iz Münchna to razume kot znak nespoštovanja s strani nemškega osrednjega branilca. 
 
“Njegova poteza je bila katastrofalna. Vselej govorimo o hvaležnosti, toda Niklas Süle Bayernu s tem vsekakor ni izkazal niti kančka hvaležnosti. In vsi tisti, ki mislite, da bo Sule pri Dortmundu služil manj kot pri Bayernu … nehajte sanjati,”  je povedal Uli Hoeness.
 
Niklas Süle je za Bayern nastopal od leta 2017 dalje, aktualni prvaki Bundeslige so ga za 20 milijonov evrov odkupili od Hoffenheima, sicer pa gre za otroka Eintrachta iz Frankfurta. V aktualni sezoni je zbral 38 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem prispeval en zadetek in dve asistenci. V Dortmund bo prestopil kot prost nogometaš.