David Moyes je to poletje lovil vezista Sportinga, ki pa si ni želi prestopiti v vrste West Hama

Škotski trener je zdaj obupal nad prestopno tarčo sredine terena iz Portugalske, odzval pa se je tudi na nedavne govorice, ki so v West Ham selile Memphisa Depaya.

Uredništvo
12. avgust 2022, 5:35

David Moyes je v decembru leta 2019 znova sedel na trenersko klop West Hama. (Foto: Getty Images)

Londonski West Ham se je doslej že precej konkretno okrepil v poletnem prestopnem roku. Ekipi so se pridružili Gianluca Scamacca, Nayef Aguerd, Maxwell Cornet, Flynn Downes in Alphonse Areola. V tem pogledu so kladiva zapravila skoraj 120 milijonov evrov, želijo pa si še enega vezista in tudi novega napadalca. Nedavno so se potegovali za Filipa Kostića, ki je naposled okrepil italijanski Juventus.  
 
Pogosto se je West Ham v zadnje dni povezovalo tudi z Memphisom Depayom, ki je član Barcelone, toda na tem očitno ni veliko resnice. 
 
Škotski trener David Moyes je namreč povedal, da se West Ham trenutno ne zanima za usluge nekdanjega člana PSV-ja, Manchester Uniteda in Lyona. So pa poslali uradno ponudbo za odličnega Matheusa Nunesa, 23-letnega vezista portugalskega Sportinga. V Rio de Janeiru rojeni nogometaš, ki sicer nastopa za Portugalsko člansko reprezentanco, je možnost prestopa v London že zavrnil.  
 
“Res je, na naslov Sportinga iz Lizbone smo poslali uradno ponudbo za Matheusa Nunesa, toda odločil se je, da bo ostal pri svojih aktualnih delodajalcih. Memphis Depay? Glede tega se ne dogaja prav nič.” 
 
West Ham je preteklo sezono sklenil na 7. mestu, v aktualno pa so krenili s porazom doma proti branilcem naslova – Manchester Cityju.