Uredništvo    11. januar 2017
Zaha odslej za Slone

Zaha: Svoje odločitve ne obžalujem

Zaha, ki je za Anglijo zbral dva nastopa, bo kot novopečeni reprezentant eno od glavnih orožij Slonokoščene obale pri poskusu obranitve naslova afriškega prvaka.
SORODNE NOVICE
Toure bi spet igral za repreze...
27.12.2017 | Mednarodni nogomet
Sloni hitro odslovili Wilmotsa
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
Kolo Toure postal pomočnik sel...
6.10.2017 | Mednarodni nogomet
Wilmots novi selektor Slonov
22.3.2017 | Mednarodni nogomet
Varane je razčistil z Zidanom
16.11.2016 | Mednarodni nogomet
Aurier je reševal Doumbiaja
12.10.2016 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)

V soboto se bo v Gabonu začela 31. izvedba afriškega Pokala narodov. Naslov prvaka brani reprezentanca Slonokoščene obale, ki je pred dvema letoma v Ekvatorialni Gvineji drugič v svoji zgodovini postala prvakinja črne celine. Sloni so v letošnji turnir prihajajo v vlogi enega izmed favoritov in hkrati tudi okrepljeni z mlado zvezdo angleške Premier League.

Wilfried Zaha, krilni nogometaš Crystal Palacea, se je v zadnjih mesecih prejšnjega leta odločil za spremembo »nogometnega« državljanstva in po dveh nastopih za Anglijo (oba na prijateljskih tekmah) zaprosil za dovoljenje igranja za reprezentanco Slonokoščene obale. V Abidjanu rojeni Zaha je v tej afriški državi preživel zgolj prva štiri leta svojega življenja, odtlej pa odraščal in tudi nogometno dorasel v Londonu.

"V zadnjih letih sem o tem veliko razmišljal in se pred kratkim dokončno odločil," je v intervjuju za uradno spletno stran nogometne zveze Slonokoščene obale povedal Zaha. "Želim igrati za to državo, ne le zato, ker sem tukaj rodil, ampak ker gre za dobro reprezentanco, ki je prava zakladnica talentov. Čutim, da sem se pravilno odločil in tega ne obžalujem."

Zaha je v nedeljo debitiral za svojo novo reprezentanco, vpisal odločilno asistenco za zmago nad Švedi, prav tako pa bo na voljo selektorju Michelu Dussuyerju na prihajajočem turnirju.

"Želim dati vse od sebe in pomagati svoji ekipi do novih naslovov. Kratkoročno bi rad osvojil Pokal narodov, razveselil vse prebivalce Slonokoščene obale. Potem pa se seveda moramo uvrstiti tudi na svetovno prvenstvo," je dejal Zaha.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE