Damjan Tratnik   2. avgust 2010
Slonokoščena obala išče novega selektorja

Eriksson zapušča Slone

Sven Goran Eriksson ne bo več sedel na klopi reprezentance Slonokoščene obale. Izkušeni švedski strokovnjak je za podaljšanje sodelovanja zahteval preveč denarja.
SORODNE NOVICE
Ponuja se tudi Maradona
16.8.2010 | Evropske lige
Real Madrid znova svetovni prv...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
Lucho Gonzalez obtožen poskusa...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Čeprav so ga želeli zadržati na svoji selektorski klopi, pa Sven Goran Eriksson ne bo več vodil reprezentance Slonokoščene obale. Slednja je pod njegovo taktirko igrala na svetovnem prvenstvu, vendar v Južni Afriki ni bila kaj prida uspešna. Čeprav je seveda res, da je izpadla v skupini, v kateri sta bili tudi Brazilija in Portugalska. Kljub temu bi Eriksson lahko ostal selektor, vendar je zahteval preprosto preveč denarja.

"Eriksson ne bo več selektor Slonov. Bil je naša prva izbira, toda pogajanja niso obrodila sadov. Težave so nastopile glede finančnih pričakovanj, čeprav sta obe strani pokazali precej dobre volje in želje po dogovoru," je sporočil podpredsednik tamkajšnje nogometne zveze Sory Diabate. Eriksson naj bi se sicer spogledoval z vnovično selitvijo v Anglijo, kjer je že vodil reprezentanco in tudi Manchester City, lani pa je za kratek čas opravljal vlogo direktorja nižjeligaša Notts Countyja.

Strokovnjak iz Švedske je selektor postal marca letos, kdo ga bo zamenjal na klopi ene najmočnejših afriških reprezentanc, pa še ni znano. Toda mediji poročajo, da naj bi se z zvezo že resno pogovarjal Gerard Gili, 57-letnik iz Francije, ki je v Slonokoščeni obali že služboval. Leta 2004 je bil najprej pomočnik selektorja, nato je med leti 2006 in 2008 vodil mlado reprezentanco, zatem je za kratek čas prevzel še člansko izbrano vrsto. V svoji karieri je med drugim treniral Egipt, Bastio, Marseille in tudi Bordeaux.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
mikimitch 3.8.2010, 11:44 Prijavi komentar
On je NAJVEČJI antitrener.....če je on strokovnjak.....sm jz izumu nogomet in žogo pa še gol....fak
capirossi 3.8.2010, 09:42 Prijavi komentar
njegovo delo ni kvalitetno, po strategiji ga še zna premagat celo Lučjo Pertič ;)))))) lp
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE