Anže Zajič   27. avgust 2014
Za Norveško bo igral tudi najstnik Martin Odegaard

Petnajstletnik bo debitiral

O Martinu Odegaardu smo že pisali. Petnajstletnik se je znašel v norveški reprezentanci, sedaj pa je selektor potrdil, da bo na današnji prijateljski tekmi tudi debitiral!
SORODNE NOVICE
Kitajci privabili kar dve sodn...
23.2.2019 | Mednarodni nogomet
Zaporni nalog za največjo nige...
23.2.2019 | Mednarodni nogomet
Video: Tako navijajo v Maroku
23.2.2019 | Mednarodni nogomet
Skavt: Marin Pongračić
22.2.2019 | Mednarodni nogomet
Je Benfica našla čudežnega tre...
20.2.2019 | Mednarodni nogomet
Srbi so izglasovali VAR, kaj p...
19.2.2019 | Mednarodni nogomet
(foto: splet)
Danes bosta v kraju Stavanger prijateljsko tekmo odigrali reprezentanci Norveške in Združenih arabskih emiratov, za domače pa bo verjetno zaigral tudi fant, ki mu je vsega 15 let! Norveški selektor Pet-Mathias Hogmo se je očitno resno lotil pomladitve v zadnjem času sila neuspešne reprezentance, toda kljub temu takšne poteze ni pričakoval nihče. Martin Odegaard se kakopak nad tem ne pritožuje, priznava, da je sicer presenečen, a uživa, kolikor se le da.
 
"To je zame nekaj izjemnega. Upam, da bom uspel pokazati, kaj znam. Toda tega res nisem pričakoval in jasno je, da se mi nikamor ne mudi," pravi najstnik iz Strømsgodseta, ki mu je Hogmo že sporočil, da bo zagotovo tudi debitiral: "Nisem presenečen, da kljub mladosti igra na tako visoki ravni. Že pred časom se opozoril nanj in res sem vesel zanj. Debitiral bo, ker je na igrišču pokazal svoje kvalitete. Z nami je, da bi se spoznal z okoljem, želimo ga kar najbolje pripraviti na čas, ko bo dejansko igral pomembno vlogo v reprezentanci."
 
Odegaard je v dresu svojega kluba debitiral aprila letos in postal najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli zaigral v prvi norveški ligi. Maja je zabil tudi prvi gol, tudi to mu je uspelo kot najmlajšemu v zgodovini. Če bo nocoj debitiral, bo postal tudi najmlajši norveški reprezentant vseh časov. Podrl bo rekord, ki je bil v veljavi vse od leta 1910 dalje, ko je za Norveško zaigral Tormod Kjellsen. Ta je bil tedaj star 15 let in 351 dni, Odegaard, ki je pred časom treniral pri Bayernu in Manchester Unitedu, je danes star 15 let in 253 dni.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Tomi Rokič 27.8.2014, 11:36 Prijavi komentar
Déjà vu, ali je ta članek res drugič objavlen?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE