Uredništvo    5. april 2013
Predstavljamo: Fieldoo

Fieldoo išče in povezuje

Fieldoo je hitro naraščajoče nogometno karierno omrežje, ki ga uporabljajo nogometaši in agenti iz več kot 120 držav sveta. Edinstvena platforma je plod slovenske inteligence.
SORODNE NOVICE
Bolgari imajo najstarejšega vr...
17.11.2018 | Mednarodni nogomet
MLS se oddaljuje od pokala Lib...
16.11.2018 | Mednarodni nogomet
Prosinečki: Vse razen Eura bo ...
16.11.2018 | Mednarodni nogomet
Liga narodov: Rajanje Hrvatov ...
15.11.2018 | Mednarodni nogomet
V Barceloni pogorel, v ligi ML...
14.11.2018 | Mednarodni nogomet
Oscar prvak, a najboljši vseen...
13.11.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: splet)
Hitro naraščajoče nogometno karierno omrežje Fieldoo.com uporablja več tisoč nogometašev in agentov iz več kot 120 držav sveta. Potem, ko je bila revolucionarno storitev pred slabim mesecem v celoti predstavljena trgu, se število uporabnikov naglo povečuje, na tujem pa so Fieldoo poimenovali "nogometni LinkedIn". Med uporabniki najdemo tudi precej slovenskih nogometašev, iz domače in tujih lig, med njimi denimo tudi reprezentanta Jasmina Kurtića ali Džengisa Čavuševića.

Kaj Fieldoo.com omogoča? Povezovanje nogometašev in agentov (skavtov, klubskih predstavnikov), pomembna pa je tudi promocija oz. predstavitev. Številni nogometaši namreč ne morejo pokazati svojega znanja in veščin, saj niso obkroženi s pravimi ljudmi oziroma jih ti ne vidijo, Fieldoo pa na enostaven in sodoben način rešuje takšne težave. Tako je napredek v karieri ali iskanje novega kluba vsekakor enostavnejše.

Eden osrednjih namenov platforme je preko povezovanja igralcev in agentov pospeševati in poenostavljati nogometne prestope. Vrednost storitve je občutil tudi mladi slovenski reprezentant Matej Rapnik, ki je ravno s pomočjo platforme Fieldoo.com našel nov klub in se iz Celja preselil k tajskemu prvaku Muang Thong United. Uspešnih zgodb je še nekaj, vsekakor pa je zanimivo, da Fieldoo postaja omrežje, na katerem se zbirajo številni zanimivi nogometaši in reprezentani Slovenije, Izraela, Kolumbije, Makedonije, Hrvaške...Uporaba platforme je za nogometaše brezplačna, omogoča pa jim, ob povezovanju z agenti in drugimi nogometaši, celoten športni življenjepis na enem mestu; od zgodovine, slik, promocijskega videa, do aktualnih tekem in zunanjih povezav, kjer lahko slovenski nogometaši na primer uporabijo tudi članke, intervjuje z  Nogomanie... Svoj profil lahko delijo, tako kot prihajajoče in minule tekme, tudi po družbenih omrežjih. Prav tako je zanimiva rubrika Market, kjer agenti objavljajo različne ponudbe; od preizkušenj, kampov do konkretnih priložnosti za prestop. V kratkem bo Fieldoo predstavil še storitev "Hire an Agent", preko katere bodo lahko nogometaši neposredno najeli agenta, da jim poišče klub, storitev pa bodo plačali le v primeru, če bo prestop realiziran. Česa takšnega doslej v nogometu še nismo videli, saj gre za povsem obraten pristop od običajne prakse.

Na drugi strani lahko agenti, skavti ali klubski predstavniki, preko različnih iskalnih kriterijev najdejo točno takšnega igralca, ki si ga želijo ali ga v določenem trenutku potrebujejo. Fieldoo prav tako služi kot njihovo osebno spletno mesto, vstopna točka v industrijo in odlično izhodišče za širjenje posla. Za zdaj je uporabna brezplačna, sčasoma pa bo vezana na mesečno članarino.

Fieldoo.com spreminja ustaljene vzorce komuniciranja, povezovanja in nogometnih transakcij (prestopov), kot pišejo mnogi svetovni mediji – Goal, Yahoo, La Gazzetta dello Sport itd. – pa gre za zelo zanimivo storitev s svetlo prihodnostjo, o čemer je, zanimivo, na svoji spletni strani in Twitterju pred kratkim pisal tudi nizozemski reprezentant Demy de Zeeuw.
Fieldoo
(foto: splet)

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Marchisio8 5.4.2013, 13:51 Prijavi komentar
se bi strinjal
MJMB 5.4.2013, 13:08 Prijavi komentar
Edinstvena platforma je plod slovenske inteligence ?? to piše v podnaslovu, o tem pa v članku niti besede.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE