Uredništvo    12. oktober 2017
Pakistan v nogometni izolaciji

FIFA suspendirala Pakistan

Mednarodna nogometna zveza je zaradi vpletanja državnih oblasti v delovanje zveze do nadaljnjega suspendirala Pakistan iz vseh tekmovanj pod njenim okriljem.
SORODNE NOVICE
Eriksson: Zanima me reprezenta...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Guerrero "pomotoma" spil kokin...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Uradno: Edwinu Cardoni pet tek...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Gremio v finalu klubskega svet...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Naslov Tigresa slavilo pol mil...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Damir Mišković ima podporo nav...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
FIFA ima zelo striktna določila glede vpletanja državnih organov v delovanje nacionalnih nogometnih zvez, kar so na svoji koži spoznali tudi v Pakistanu, ki je do nadaljnjega v popolni nogometni izolaciji.

Pakistanska vlada je preko svojih uradnikov prevzela popoln nadzor nad prostori in računi pakistanske nogometne zveze (PFF), s čimer je bil neposredno kršen statut FIFA; ki strogo prepoveduje vpletanje "tretjih oseb" v delovanje zvez.

Pakistan je bil posledično izključen iz vseh tekmovanj pod okriljem FIFA, tudi pakistanski klubi pa do dviga suspenza ne bodo mogli nastopati v celinskih tekmovanjih. Pakistan je tudi izpadel iz Fifinega razvojnega programa, ki vsaki zvezi zagotavlja sredstva, namenjena za razvoj nogometa in trenažnih procesov.

Skoraj 200-milijonski Pakistan nikoli v svoji zgodovini ni nastopil na velikem mednarodnem tekmovanju, na jakostni lestvici FIFA pa med 211 reprezentancami zaseda 200. mesto. Zadnjo uradno tekmo je odigral marca leta 2015, ko se je v kvalifikacijah za uvrstitev na SP pomeril z Jemnom.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE