Uredništvo    11. oktober 2017
Panama slavi največji uspeh v svoji zgodovini

Predsednik razglasil nacionalni praznik

Predsednik Paname Juan Carlos Varela je po zgodovinski uvrstitvi na svetovno prvenstvo za danes razglasil nacionalni praznik. "To je dan, ko se je treba poveseliti," pravi Varela.
SORODNE NOVICE
Šef organizacije SP Vitalij Mu...
6.12.2017 | Mednarodni nogomet
V Iranu cenzurirali prenos žre...
3.12.2017 | Mednarodni nogomet
Prosinečki: Bosna in Hercegovi...
24.11.2017 | Mednarodni nogomet
Video: 50 kvalifikacijskih bis...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Znani bobni za žreb skupin
16.11.2017 | Mednarodni nogomet
Smeh s severa in solze z juga
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Islandija ne bo edina debitantka na svetovnih prvenstvih, saj je včeraj po neverjetnem razpletu zadnjega kroga kvalifikacij v regiji CONCACAF uvrstitev na mundial premierno uspela tudi Panami. Panama je s poznim zadetkom Romana Torresa premagala že predhodno uvrščeno Kostariko in si je tako ob ugodnem razpletu srečanja med Trinidad in Tobagom in ZDA zagotovila vstopnico za mundial.

Panama, ki je bila tradicionalno v regiji CONCACAF močno v senci reprezentanc kot so Kostarika, HondurasJamajka, Mehika in ZDA, slavi največji nogometni uspeh v svoji zgodovini, v neznanski evforiji pa je predsednik te srednjeameriške države Juan Carlos Varela celo razglasil nacionalni praznik.

"Glas ljudi je bil uslišan. Slavite ta zgodovinski dan za Panamo. Jutri bo nacionalni praznik!" je takoj po koncu tekme na twitterju zapisal Varela.

"To je zgodovinski dan za našo državo. Jutri bo dela prost dan za vse delavce v javnem in zasebnem sektorju. Zaprte bodo šole v vseh javnih in zasebnih šolah. Veselite se skupaj s svojimi družinami."

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE