Klemen Kos   7. december 2017
Marcos Tavares bo vijoličast za vedno

Marcos Tavares, prava legenda

Marcos Tavares ima za seboj teden, v katerem je postal najboljši strelec v zgodovini slovenskega prvenstva, strelec gola v ligi prvakov in osrednji akter njemu posvečene navijaške ode.
SORODNE NOVICE
Zahović sodniškemu združenju: ...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
Pojasnilo glede nepiskane roke...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
Mbappe: Zaradi Manchester Unit...
20.3.2019 | Evropski pokali
Favorit za zmago v ligi prvako...
19.3.2019 | Evropski pokali
Maribor ne prepozna težav, Oli...
18.3.2019 | Slovenski nogomet
UEFA: Sprožena je preiskava zo...
18.3.2019 | Evropski pokaliDandanes se z besedo legenda manevrira brez kakšne globoke premišljenosti. Dve, tri dobre sezone, nasmešek tu in tam, srčno in jokajoče proslavljanje zadetka, zbadanje največjega rivala, poplesavanje po navijaških notah, pa je legenda že rojena. Pravih legend, takšnih, ki izžarevajo skromnost, kontinuiteto, pripadnost, požrtvovalnost, karizmo in ključno sestavino, permanentno kakovost, je malo. Marsikateri evropski velikan trenutno nima takšnega tipa legende, da o slovenskih klubih, sploh v  zadnjem desetletju, sploh ne govorimo.

Maribor jo ima. Legendo, ki mu jo lahko zavida marsikdo. V zadnjih desetih letih je pri zbiranju javnih gongov v ospredju športni direktor kluba Zlatko Zahović, čigar največja spretnost, prodaje gor in prodaje dol, je bila ta, da je leta 2007 nekje bogu za hrbtom našel Marcosa Tavaresa in ga deset let uspel zadržati v klubu, čeprav je tudi slepcu lahko jasno, da je Tavares igralec, ki je dejansko predober za standarde nogometa, kakršen se igra v Sloveniji.

Sklepno dejanje skupinskega dela lige prvakov se je končalo z najboljšo možno simboliko – golom Marcosa Tavaresa. Neštetim golom v kvalifikacijah, ki so utirali pot Mariboru v elitna tekmovanja, neštetim golom v državnem prvenstvu in neštetim primerom, ko je Tavares predstavljal Mariborov odgovor v brezizhodnih zagatah, je 33-letni napadalec, ki prihaja iz mesta, ki je pred dnevi dalo zmagovalca pokala Libertadores, zabil še v ligi prvakov.

Na koncu koncev to seveda ni strašno pomembno. Če Tavares nikoli več ne bi zaigral v ligi prvakov in če v njej nikoli ne bi zabil zadetka, njegov legendarni status v Mariboru ne bi bil prav nič manjši. A prave legende se nikoli povsem ne zadovoljijo. Zato ne gre niti za trenutek podvomiti v to, da se bo Tavares, dokler bo še zmogel dohajati in loviti vse mlajše soigralce, trudil zabijati zadetke in letvico vztrajno premikati višje in višje.

Če je kdo morebiti spregledal – Marcos Tavares je nedavno prejel svojo lastno navijaško pesem: "Ful mi je všeč pesem. Mama ves čas sprašuje, kdaj jo bodo prevedli. Poslušamo jo vsi, žena, otroci. Zelo sem je vesel," je nekaj trenutkov zatem, ko je s soigralci izvlekel remi proti trikratni zmagovalki evropske lige Sevilli, s svojim značilnim širokim nasmeškom povedal Tavares.Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
zmaj05 7.12.2017, 22:46 Prijavi komentar
Tava je Bog!
Neki074 7.12.2017, 22:39 Prijavi komentar
Vso spoštovanje tudi od navijača Olimpije.
šikimiki 7.12.2017, 21:59 Prijavi komentar
res je...
mukica 7.12.2017, 19:48 Prijavi komentar
legenda
partito 7.12.2017, 19:44 Prijavi komentar
Legenda!!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE