Uredništvo    14. december 2017
Novinec Doumbia se predstavi

Kassim Doumbia: Najprej naslov, potem liga prvakov

Novi branilec Maribora Kassim Doumbia je v Ljudski vrt prišel z visokimi ambicijami. Prvi cilj je zagotoviti naslov slovenskega državnega prvaka, nato pa napasti novo uvrstitev v elitno ligo prvakov.
SORODNE NOVICE
Srečen remi Maribora, smola za...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Drugi del se je začel z goliad...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: /)
Veliko presenečenje včerajšnjega paketa okrepitev Maribora za nadaljevanje sezone je nedvomno malijski branilec Kassim Doumbia, ki ga je Zlatko Zahović s sodelavci našel kar pri nasprotniku Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov - FH. Sedemindvajsetletni branilec ima sicer tudi belgijsko državljanstvo, v Maribor pa prihaja, da bi okrepil zadnjo linijo, ki je zaradi poškodbe Aleksandra Rajčevića in let Marka Šulerja potrebna prenove. Za Doumbiaja bo to prvi stik z nogometom na teh prostorih, kajti doslej je igral le v Belgiji in na Islandiji, nekaj mariborskih nogometašev pa kljub temu že pozna. 

"S tekem proti Mariboru sem si zapomnil številko devet, kapetana Marcosa Tavaresa. Seveda pa tudi Marka Šulerja, s katerim sem bil skupaj v Gentu. Po tekmi sem navezal tudi stike z Marwanom Kabho, tako da poznam nekaj soigralcev. Ne pa še vseh," ob svoji video predstavitvi pravi Doumbia, ki je svojo kariero začel pri belgijskem velikanu Gentu, za katerega pa nikoli ni zaigral. Igral je za manj znani RWDM Brussels, nato pa še za Waasland-Beveren

Doumbia je na Islandiji slovel kot dober skakalec.

"Zato sem na Islandiji zabil po štiri, pet golov na sezono. Instinkti napadalca so mi kot kaže ostali v krvi in če lahko ob kotih in prostih strelih pomagam napadalcem, zakaj ne. Seveda pa so moje naloge primerno v obrambi."

Doumbia v Maribor prihaja z visokimi ambicijami.

"Kot nogometaš v velikem klubu moraš imeti najvišje cilje. Vedno moraš gledati naprej. Upam, da bom klubu pomagal do naslova prvaka in da bi prihodnje leto spet igrali v ligi prvakov."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Gigiinjo 16.12.2017, 08:42 Prijavi komentar
spet črni al kaj?
Tito81 15.12.2017, 10:42 Prijavi komentar
Naslednji pa Nkwakaemo iz Be'er sheve :-)
pejo2310 14.12.2017, 23:41 Prijavi komentar
to pa je TOP okrepitev za naše razmere ....bravo ZZ
Tito81 14.12.2017, 12:02 Prijavi komentar
Je reku da ne pije in ne kadi... Če bo želel postati pravi Štajerc, se bo moral spremeniti :-) Doumbia, SREČNO v novem klubu in upam, da boš v Mariboru kazal predstave, kot si jih proti Mariboru.
partito 14.12.2017, 11:03 Prijavi komentar
2 min pred slikanjem,je ugasnil joint.. hahaha,kake oči ima..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE