OSTALE KOLUMNE
Stran
od 34
17.8.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Maribor je po sezoni v ligi prvakov ignoriral potrebe po pravih okrepitvah, s katerimi bi se bolje opremil za čedalje zahtevnejše evropske preizkuse. Po visokem letanju je znova sledil trd padec.
26
19.7.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Po izpadu Olimpije proti Qarabagu se velja vprašati, kaj so v ljubljanskem klubu sploh storili prav, da bi bil končni scenarij lahko drugačen. Olimpija je po treh letih ere Milana Mandarića še vedno le – instant ekipa.
45
14.7.2018
Mednarodni nogomet
KOMENTAR: Nekdanja Jugoslavija je bila svetovni prvak v pričakovanjih in ugasla neizživeta sila, ki nikoli ni uspela storiti česa zares zgodovinskega. Hrvaška je v Rusiji izživela večne sanje regije, ki je vselej nekoliko lebdela nad realnostjo.
15
12.7.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Olimpijina uvodna tekma sezone je potrdila domneve, da pretresi v klubu in ekipi ne bodo minili brez negativnih posledic. Znova je prisoten občutek, da bi Olimpija lahko storila več, a je v resnici pogrnila.
15
19.6.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: Farsična tiskovna konferenca v Mariboru je potrdila, da avtoritete nad Zlatkom Zahovićem ni. Drago Cotar je Zahoviću še enkrat več predal ključe mariborskega kluba, sebe pa vrnil na protokolarno funkcijo.
77
7.6.2018
Slovenski nogomet
Milan Mandarić je čez noč izumil vizijo kluba, odpustil priljubljenega in uspešnega trenerja ter eklatantno pokazal ,da Olimpija ni in ne more biti klub, v katerem bi vladala pluralnost mnenj ali konstruktiven konflikt.
34
31.5.2018
Slovenski nogomet
KOMENTAR: V mestu in v klubu, v katerem je trener v naprej obsojen na neuspeh, danes najmočneje odmeva ime zadržanega, strogega in odločnega stratega, ki je v letu dni opravil zares izjemno delo.
35
17.5.2018
Evropske lige
KOMENTAR: Odkar je Jan Oblak član Atletica iz Madrida, bi v Evropi tudi na prste ene roke težko prešteli ekipe, ki so v dotičnem obdobju zasenčile njegov klub. V Atleticu ima na voljo vse inštrumente za večno slavo.
2
4.5.2018
Slovenski nogomet
Olimpija, Maribor in Domžale šest krogov pred koncem bijejo troboj za prvaka, največjemu pritisku pa je izpostavljen vodilni Igor Bišćan, ki ima več težav z internimi interesi znotraj kluba kot s konkurenco.
19
11.4.2018
Evropske lige
Sestop na mestnem derbiju in izpad iz lige prvakov tvorita tri poraze v enem tednu, ki krepijo zdaj že močan vzorec Pepa Guardiole. Padec pred zadnjo stopnico v ligi prvakov je za Guardiolo postal simptomatičen.
36
Stran
od 34