Uredništvo    11. oktober 2017
Pomembna pogodba za italijansko Serie A

Finančna injekcija za Serie A

Vodstvo italijanske Serie A je agenciji IMG prodalo mednarodne televizijske pravice za prenose tekem italijanskega prvenstva, ki bodo podvojile zaslužek italijanskih prvoligašev.
SORODNE NOVICE
Marek Hamšik je izenačil rekor...
17.12.2017 | Evropske lige
Aroganca? Podcenjevanje? Perot...
17.12.2017 | Evropske lige
Hamšik izenačil Maradono, Napo...
16.12.2017 | Evropske lige
Fassone: Donnarumma ne more od...
16.12.2017 | Evropske lige
Je Marku Rogu odzvonilo pri Na...
16.12.2017 | Evropske lige
Uradno: UEFA zavrnila predloge...
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Vodstvo italijanske Serie A je sklenilo pomembno pogodbo, ki bo v finančnem smislu okrepila konkurenčnost italijanskih klubov na evropskem trgu. Serie A je ameriški agenciji IMG prodala mednarodne televizijske pravice za prenos tekem italijanskega prvenstva, posel pa je vreden kar 371 milijonov evrov na sezono oziroma skoraj dvakrat več kot je bila vredna obstoječa pogodba za prodajo televizijskih pravic na tuje trge. Nova pogodba bo veljavna do izteka sezone 2020/21, Serie A pa je s tem zmanjšala zaostanek za angleško Premier League, špansko La Ligo in nemško Bundesligo.

Mednarodne televizijske pravice bodo v Serie A po novem vredne celo več kot v nemški Bundesligi, kjer na račun prodaje prenosov tekem državnega prvenstva v tujino zaslužijo 240 milijonov evrov, a je v Nemčiji precej bolje ovrednotena pogodba za prodaje televizijsih pravic na domačih trgih.
 
Najbolje na globalnih trgih krmari angleška Premier League, ki letno na račun prodaje televizijskih pravic na tujih trgih zasluži 1.3 milijarde evrov, na drugem mestu pa ji sledi španska La Liga s 636 milijoni evrov.

Za sklenitev nove pogodbe se je izreklo 18 od 20 članov elitne Serie A, strogo pa ji je nasprotoval predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis, ki meni, da je vrednost nove pogodbe podcenjena.

Italijanski klubi sicer glavnino televizijskega denarja zaslužijo na domačem trgu, saj na račun prodaje televizijskih pravic domačim ponudnikom klubi letno zaslužijo 945 milijonov evrov. Po novem bo celoten televizijski kolač v Italijo tako vreden približno 1.3 milijarde evrov.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE