Damjan Tratnik   9. januar 2015
FIFA je klubom razdelila 70 milijonov dolarjev

Bayern največji dobitnik mundiala

FIFA je klubom za nastope igralcev na svetovnem prvenstvu razdelila 70 milijonov ameriških dolarjev. Najbolj zajeten kos pogače si je odrezal nemški velikan Bayern iz Munchna.
SORODNE NOVICE
Sandro Wagner bo "back-up" za ...
8.12.2017 | Evropske lige
Navijači Bayerna z lažnimi ban...
6.12.2017 | Evropske lige
Thomas Muller izstrelil puščic...
6.12.2017 | Evropske lige
Bayernov juriš dovolj le za zm...
5.12.2017 | Evropske lige
Heynckes dela dva meseca, a br...
4.12.2017 | Evropske lige
Salihamidžić do februarja oblj...
3.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
ECA (evropska zveza klubov – op.a) je sporočila, da je mednarodna nogometna zveza 396 klubom iz 57 držav skupaj razdelila 70 milijonov ameriških dolarjev za "najem" njihovih nogometašev na minulem svetovnem prvenstvu. FIFA za vsak dan za vsakega igralca v času svetovnega prvenstva plača 2.800 ameriških dolarjev, znesek pa se porazdeli med klube, ki so imeli dotičnega igralca iz mundiala v svojem moštvu v zadnjih dveh letih.

Največ je na račun nastopov svojih igralcev na svetovnem prvenstvu zaslužil nemški velikan Bayern iz Munchna, ki je skupno prejel natančno 1.734.367 ameriških dolarjev. Z nekaj manj kot 1.3 milijona dolarjev sledi madridskI Real, Chelsea je zasluži 1.25 milijona dolarjev, več kot milijon dolarjev pa so na račun mundiala zaslužili še Barcelona, Manchester United, Napoli, Arsenal, Juventus in Manchester City.

Če zgornji zneski zgoraj navedenim klubom ne pomenijo ravno omembe vrednega odstotka v višini vrednosti njihovih letnih proračunov, obstaja tudi nekaj primerov klubov, ki bodo denar iz FIFA sprejeli odprtih rok. To denimo velja za hrvaškega tretjeligaša NK Rudeš, ki je na račun vratarja Oliverja Zelenike zaslužil 25.200 ameriških dolarjev ter za Borac iz Banje Luke, ki je na račun svojega vratarja Asmirja Avdukića s svetovnim prvenstvom zaslužil kar 81 tisoč ameriških dolarjev. Podobno so se nakazila iz FIFA verjetno razveselili tudi pri kostariškem klubu Heredianu, ki je med vsemi kostariškimi klubi najbolje vnovčil spektakularno uvrstitev izbrane vrste v četrtfinale mundiala, saj je iz Zuricha prejel nakazilo v višini kar 455 tisoč ameriških dolarjev.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Klemen Junior 9.1.2015, 14:14 Prijavi komentar
Ti si slep, jasno se vidi da sta dva igralca Bayerna.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE