Damjan Tratnik   12. januar 2012
Borussia se ne more primerjati z Bayernom

Bayern je Usain Bolt Bundeslige

Trener Borussie iz Dortmunda Jurgen Klopp trezno ocenjuje, da Dortmundčani navkljub odličnim predstavam v zadnjh dveh sezonah še niso dorasli Bayernu iz Munchna.
SORODNE NOVICE
Dortmund? Van Gaal nima časa z...
14.12.2017 | Evropske lige
Lewandowski že med najboljšimi...
14.12.2017 | Evropske lige
Bayern je bil milosten do kozl...
13.12.2017 | Evropske lige
Heynckes: Kakšen Leno, saj ima...
12.12.2017 | Evropske lige
Nagelsmann ni bil v stikih z D...
12.12.2017 | Evropske lige
Koln je zaklet: po vodstvu s 3...
10.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V nemškem nogometu Bayern tradicionalno zavzema status elitnega kluba, ki je po vseh segmentih delovanja vsaj korak pred svojo konkurenco. Po tem, ko je Borussia iz Dortmunda lani presenetljivo osvojila naslov nemškega prvaka in pred tedni z nakupom Marca Reusa nakazala resne ambicije za prihodnost, v Nemčiji nekateri vse bolj naglas ugibajo, ali bi Dortmundčani lahko predstavljali tudi dolgoročno protiutež Bavarcem v bitki za vrh nemškega nogometa. Trener aktualnih nemških prvakov Jurgen Klopp meni, da so takšne domneve povsem zgrešene.

"Bayern je težko ujeti, saj je kot Usain Bolt. Rad imam visoke cilje, a ne bi bilo pametno če si zastavimo cilje, ki jih ne moremo doseči. Če na olimpijskih igrah osvojiš četrto mesto, je jasno, da se boš na naslednjih boril za medalje. A ne kadar sodeluje Usain Bolt, saj takrat o sreči ne moreš govoriti. Takšna pričakovanja bi bila zame osebno neumna. Moraš razumeti, da je Bolt pač najhitrejši. Lahko treniraš kolikor te je volja, a še vedno bo najhitrejši. Borussia je šele na začetku svoje poti in rekel bi, da smo opravili šele 10% zadanega cilja. Je pa res, da se ekipa razvija zelo, zelo dobro," je v intervjuju za Sport Bild povedal Klopp.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
easy_G 12.1.2012, 23:28 Prijavi komentar
round 2, FIGHT! :p
doktor 12.1.2012, 17:27 Prijavi komentar
ajksbh ti pa daješ vtis da jih imaš še manj
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE