Anže Zajič   29. december 2011
Nemški prvoligaš hitro našel novega trenerja

Streich na klopi Freiburga

Pred malo izkušenega Christiana Streicha je bila postavljena zelo zahtevna naloga. Vodstvo nemškega prvoligaša Freiburga mu je zaupalo vajeti kluba, ki je zadnji v Bundesligi.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Bayern in 17 sopot...
18.12.2017 | Evropske lige
Bundesliga: Šov v Hannovru, šo...
17.12.2017 | Evropske lige
Bayern lahko plača največ 60 a...
17.12.2017 | Evropske lige
Kahn: Moral bi v United
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
Cristiano? Včasih ne bi smel ....
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Freiburg, ki je tik pred koncem leta 2011 odpustil dosedanjega trenerja članske ekipe Marcusa Sorga, je že našel osebo, ki bo nogometaše vodila v letu 2012. To je postal Christian Streich, ki je bil doslej pomočnik Sorga, po slovesu slednjega pa mu je uprava zaupala vajeti v prepričanju, da je pravi mož za to, da klub reši pred izpadom iz Bundeslige. Freiburgu po prvem delu sezone sicer kaže zelo slabo, saj je na zadnjem mestu nemškega prvenstva - a njegov zaostanek ni prevelik, kar pomeni, da si spomladi še lahko reši kožo.

"Včasih pridejo tudi dnevi, ki niso preveč lepi. Ta je eden takšnih. Odločili smo se odpustiti trenerja, kar pa smo storili s težkim srcem. Sorg je izjemen strateg, a zgodilo se je, kar se je in morali smo reagirati. Verjamemo, da ga bo Streich dostojno zamenjal," je dejal športni direktor kluba Dirk Dufner, 46-letni novi trener pa je dodal: "Poznam klub, poznam ekipo in mislim, da vem, kaj potrebujem za to, da uresničim pričakovanja. Ne bo lahko, a smo pripravljeni na garanje. Resnično verjamem, da nam bo leto 2012 prineslo dovolj razlogov za veselje." Za nekdanjega nogometaša je to sicer prva trenerska preizkušnja v članskem nogometu. Pred tem je bil pomočnik in tudi trener Freiburgove ekipe do 19 let.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE