Uredništvo    19. oktober 2014
Odmevi po tekmi Fiorentina - Lazio

Vsakič, ko izgubiš, si ne zaslužiš

Fiorentina je proti Laziu dobila prve zadetke na domačem stadionu (0:2). Trener Vincenzo Montella, ki je ponudil priložnost obema Slovencema, govoril o nezasluženem porazu.
SORODNE NOVICE
Serie A: Po koncu premora Inte...
21.1.2018 | Evropske lige
Napoli v boj za Lucasa Mouro
19.1.2018 | Evropske lige
Chelsea: Naslednja tarča je Ed...
19.1.2018 | Evropske lige
SPAL bo Partizanu speljal odli...
18.1.2018 | Evropske lige
Juventus bo za Cana naredil vs...
18.1.2018 | Evropske lige
Sturridge? Če že, samo na poso...
18.1.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
"Resno ne verjamem, da vsakič, ko ena ekipa zmaga, si druga zasluži izgubiti," je za Sky Sport Italia po porazu proti Laziu dejal Fiorentinin trener Vincenzo Montella. Rimljani so po dveh šablonskih akcijah na stadionu Artemio Franchi zabili dva zadetka vijoličastim, ki jih na domači zelenici v letošnji sezoni Serie A sploh še niso prejeli.

Jasmin Kurtić je igral do polčasa, ko ga je Montella zamenjal z Borjo Valerom, v lovu za izenačenjem pa je strateg posegel še po Josipu Iličiću, ki je nadomestil Khoumo Babacarja in dobil zadnjih 20 minut.

Sinje modri so vodili po golu Filipa Đorđevića, ki je v 35. minuti izkoristil prvo od dveh nesebičnih podaj Antonia Candreve s strani in z neposredne bližine zabil lahek zadetek za 1:0.

"Viola" je do sodnikovega podaljška drugega polčasa neuspešno iskala gol izenačenja, zato pa so na drugi strani po hitrem protinapadu prejeli še odločilnega drugega, ko je Candreva v situaciji treh proti enemu znova lepo zaposlil Senada Lulića. Čeprav so člani domačega moštva ostro protestirali in čakali na dvig zastavice stranskega sodnika, se to ni zgodilo. 

"Nismo se pravilno lotili začetka tekme in Lazio je bil veliko bolj učinkovit. V drugem polčasu smo bili hitri, reagirali smo in dominirali. Nismo si zaslužili izgubiti," je še povedal Montella, idol navijačev največjega Lazievega rivala AS Rome, ki (znova) pogreša gole poškodovanih Giuseppeja Rossija in Maria Gomeza:

"Ostaja nam grenak priokus, če vemo, da smo se pomerili z velikim nasprotnikom. Lazio ima na zelenici Đorđevića, na klopi pa (Miroslava) Kloseja, igralca, ki lahko zaključujeta akcije in spreminjata tekme. Naši najboljši napadalci so v bolnišnici ... Babacar in (Juan) Cuadrado sta igrala dobro, toda ne moreta zabiti vsako tekmo, to ni njuna glavna karakteristika. Borja? Ostaja v središču mojega projekta, je temeljnega pomena za naše prepričanje."

Z besedami kolega se ni preveč obremenjeval zmagoviti trener Stefano Pioli, ki po težavnem začetku sezone moštvo z Olimpica počasi vrača na "pravo stran" lestvice. Pioli bo od varovancev v prihodnosti kljub vsemu zahteval bolj pozitiven pristop, potem ko so v vroči Toskani malce srečno preživeli in v Rim odnesli vse tri točke.

"Všeč mi je bila celotna ekipa, v tej zmagi je bilo veliko našega duha, nekaj, kar se je lahko videlo tudi pri zadnjih predstavah," je na novinarski konferenci dejal nekdanji trener številnih slovenskih reprezentantov:

"Lahko se tudi kaj naučimo, četudi smo v prvem polčasu začeli kot ponavadi, v drugem polčasu pa smo se povlekli in preveč tvegali. Smo ekipa, ki si želi biti napadalna, ne pasivna. Težko je bilo ohranjati visok tempo proti velikemu nasprotniku v takšni vročini, zato je bilo povsem normalno, da se je Fiorentina vrnila, ko se je čas iztekal. Potrebovali smo izjemen trud za vse točke. Osem minut podaljška?
 Igralcem se je zdelo preveč, toda četrti sodnik mi je rekel, da je bilo šest menjav, zdravniška služba pa je na zelenici prav tako posredovala šestkrat, zato se je nabralo toliko časa."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE