Damjan Tratnik   17. junij 2015
Fiorentina čaka novega trenerja

Sousa še streljaj od Fiorentine

Portugalski strateg Paolo Sousa je danes uradno odstopil s položaja trenerja pri švicarskemu Baslu in bo po vsesplošnem pričakovanju sedel na klop Fiorentine.
SORODNE NOVICE
Hamšik izenačil Maradono, Napo...
16.12.2017 | Evropske lige
Fassone: Donnarumme ne more od...
16.12.2017 | Evropske lige
Je Marku Rogu odzvonilo pri Na...
16.12.2017 | Evropske lige
Uradno: UEFA zavrnila predloge...
15.12.2017 | Evropske lige
Tega nisem pričakoval
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Slovenska reprezentanta Jasmin Kurtić in Josip Iličić bosta najbrž v prihodnjih dneh dokončno izvedela ime trenerja, ki bo na stolčku nasledil Vincenza Montello. Prvi favorit je 44-letni Portugalec z bogatimi izkušnjami iz aktivne nogometne kariere Paolo Sousa, ki je danes opravil tudi pomembno "formalnost" pred podpisom pogodbe s svojim verjetnim novim klubom. Sousa je namreč uradno odstopil z mesta trenerja pri švicarskemu Baslu, s katerim je v letošnji sezoni osvojil naslov švicarskega prvaka in se uvrstil v osmino finala Lige prvakov.

"Navijačem in klubu bi se rad zahvalil za zaupanje. Še posebej bi se rad zahvalil igralcem, ob slovesu pa si najbolj želim, da bi bil Basel tudi v prihodnje tako uspešen kot je bil v zadnjih letih," je preko twitterja sporočil Sousa.

Sousa, nekdanji nogometaš klubov kot so Juventus, Dortmund, Inter in Benfica, ima za seboj razgibano trenersko pot, ki jo je že pri 35 letih zastavil kot trener portugalske reprezentance do 16 let. Sledile so bolj ali manj neuspešne epizode v Angliji (QPR, Swansea, Leicester), v zadnjih treh letih pa je zamenjal kar tri države. Najprej je dve leti vodil madžarski Videoton, nato je v Izraelu z Maccabijem iz Tel Aviva osvojil naslov državnega prvaka, ki ga je osvojil tudi v pravkar končani sezoni, ko je deloval v Švici pri Baslu.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE