Uredništvo    27. december 2015
Josip Iličić je dvignil svojo vrednost

Jojo je vreden 18 milijonov

Josip Iličić, tako kot tudi njegovi soigralci, z dobrimi igrami in rezultati krepi svojo tržno vrednost. V tem trenutku je Slovenec vreden okrog 18 milijonov evrov, njegova odkupna klavzula pa znaša 25 milijonov.
SORODNE NOVICE
Uradno: UEFA zavrnila predloge...
15.12.2017 | Evropske lige
Tega nisem pričakoval
15.12.2017 | Evropske lige
Napadalec Atletica mora garati
15.12.2017 | Evropske lige
PSG z Oblaka na Donnarummo
15.12.2017 | Evropske lige
Gattuso bo zaščitil Donnarummo
14.12.2017 | Evropske lige
Mirabelli neizprosen do Raiole...
14.12.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)
Tržne vrednosti igralcev Fiorentine to sezono se naglo vzpenjajo. Dobre igre, odlični rezultati in boj za sam vrh prvenstvene lestvice blagodejno vplivajo na tržni potencial ekipe, na kar opozarja tudi La Gazzetta dello Sport. Pri slednji so pod drobnogled vzeli tržne vrednosti nekaterih izstopajočih nogometašev Fiorentine, med katerimi je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić. Poročali smo že, da želijo pri Fiorentini z njim podaljšati pogodbo, kajti Iličić z dobrimi igrami nase opozarja tudi druge klube.

Še letos poleti so želeli pri Fiorentini Iličića celo prodati, v igri je bil prestop v Bologno, težak okrog osem milijonov evrov. In še dobro, da so v Firencah zamenjali trenerja ter Iličića obdržali, kajti nekdanji nogometaš Maribora in Palerma je svojo tržno vrednost v teh nekaj mesecih več kot podvojil. Če je bil še poleti vreden osem milijonov evrov, pri Gazzetti v tem trenutku njegovo tržno vrednost ocenjujejo na kar 18 milijonov evrov! Iličićeva odkupna klavzula sicer znaša 25 milijonov evrov. 

Zanimiv pa je tudi primer njegovega soigralca Nikole Kalinića, ki je v klub prišel za pet milijonov evrov. Hrvat, s katerim se Iličič super ujame, je danes igralec, za katerega bi Fiorentina v najboljšem primeru (pravi kupec, pravi trenutek za prodajo...) lahko iztržila tudi do 20 milijonov evrov. 

Največji dragulj Fiorentine pa je mladi napadalec Federico Bernardeschi. Čeprav ga čaka še veliko dela, pa je ta nogometaš po sicer precej optimistični, a zato ne nemogoči oceni omenjenega časnika vreden kar 30 milijonov evrov. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
samo z glavico naprej! 28.12.2015, 14:46 Prijavi komentar
to govorim ves čas, da naš selektor, ki tako nima občutka, se naj ravna po tržnih vrednostih igralcev. on je verjetno edini, ki bi med birso iličićem postavil slednjega na klop. kje so tu šporar, stojanović..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE