Anže Zajič   18. januar 2014
Koliko časa bo počival Giuseppe Rossi?

Čez dva, tri mesece

Enrico Castellacci, zdravnik italijanske reprezentance, opozarja napadalca Giuseppeja Rossija, naj nikar ne hiti med okrevanjem po poškodbi kolena. Nazaj čez dva, tri mesece?
SORODNE NOVICE
Milan v Veroni dosegel novo dn...
17.12.2017 | Evropske lige
Marek Hamšik je izenačil rekor...
17.12.2017 | Evropske lige
Aroganca? Podcenjevanje? Perot...
17.12.2017 | Evropske lige
Fassone: Donnarumma ne more od...
16.12.2017 | Evropske lige
Je Marku Rogu odzvonilo pri Na...
16.12.2017 | Evropske lige
Uradno: UEFA zavrnila predloge...
15.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
O poškodbi Giuseppeja Rossija se je razgovoril tudi Enrico Castellacci, zdravnik italijanske reprezentance. Slednji pričakuje, da se bo zvezdnik Fiorentine, pri kateri je do poškodbe gole zabijal kot po tekočem traku, na zelenice vrnil čez dva oziroma tri mesece, a hkrati opozarja, da gre za težave, zaradi katerih je sila težko natančno določiti čas okrevanja. Rossi si je sicer poškodoval koleno, tistega, v katerem je imel že dvakrat strgane vezi. Te se tokrat niso strgale, kar bi morda pomenilo celo konec kariere, je pa škoda kljub temu dovolj velika, da bo počival kar nekaj časa.
 
"Bali smo se najhujšega, toda k sreči temu ni bilo tako. Toda gre za težave, pri katerih velja maksimalna previdnost, stranske vezi lahko vplivajo tudi na križne, zato jih je treba stalno spremljati. Vrnitev bo odvisna od številnih dejavnikov. Kako se bodo celile vezi in kako se bo obnavljal meniskus, predvsem pa mora Rossi vedeti nekaj: nikar ne sme hiteti. Sam verjamem, da bo počival dva, tri mesece, a marsikaj bo odvisno od matere narave. Glede slednje pa seveda ne moremo narediti veliko," pravi Castellacci. Že pred tem se je oglasil tudi italijanski selektor Cesare Prandelli, ki pravi, da bo na Rossija čakal, dokler bo potrebno. V Združenih državah Amerike rojenemu nogometašu se torej ni treba bati, da bi ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu v Braziliji.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE