Uredništvo    6. avgust 2017
Veselje Feyenoorda in Benfice

Feye in Benfica začela z lovorikama

Feyenoord je ob debiju Tima Matavža premagal Vitesse in osvojil nizozemski superpokal, na Portugalskem pa se je te lovorike veselila lizbonska Benfica.
SORODNE NOVICE
Ajax v slogu vzel mero PSV
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
Sramotna evropska sezona Benfi...
6.12.2017 | Evropske lige
Benfica se je poslovila brez o...
5.12.2017 | Evropske lige
Razšla sta se Julio Cesar in B...
29.11.2017 | Evropske lige
CSKA ostaja v igri za osmino f...
22.11.2017 | Evropske lige
Ležerni City komaj premagal Fe...
21.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Ta konec tedna so s superpokalnima uverturama v novo sezono krenili tudi na Nizozemskem in na Portugalskem. Na Nizozemskem sta se za pokal Johana Cruyffa, kakor se uradno imenuje obračun za nizozemski superpokal, pomerila prvak Feyenoord in pokalni zmagovalec Vitesse, pri katerem je na uradni tekmi debitiral slovenski napadalec Tim Matavž.

Redni del srečanja se je končal z izidom 1:1, Matavž pa je že pustil pečat v svojem moštvu, saj je bil v 57. minuti nad njim storjen prekršek v kazenskem prostoru, po katerem je Alexander Buttner izenačil izid. Po streljanju enajstmetrovk je s 4:2 slavil Feyenoord in osvojil lovoriko.

Na Portugalskem sta se v finalu pomerila Benfica in Vitoria iz Guimaraesa, uspešnejša pa je bila Benfica, ki je z zadetki Jonasa, novinca Harisa Seferovića in Raula Jimeneza slavila s 3:1. Omenjeno srečanje je bilo posebno  za kapetana Benfice Luisaa, ki je osvojil svojo že jubilejno 20. lovoriko v majici Benfice.

Na srečanju portugalskega superpokala so zbirali sredstva za pomoč v teh dneh izjemno zaposlenih portugalskih gasilcev, skupaj pa so zbrali zelo lep znesek in sicer kar 121.760 evrov.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE