Damjan Tratnik   12. junij 2015
Turška velikana z novima trenerjema

Velikana dobila nova trenerja

Carigrajska velikana Fenerbahče in Bešiktaš sta na isti dan ustoličila novega trenerja. Fener bo vodil Portugalec Vitor Pereira, Bešiktaš pa nekdanji selektor Senol Gunes.
SORODNE NOVICE
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Tevez: Prišel sem s počitnic!
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Giggs: Kritike so neupravičene
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Lisice in Kladiva se izogibajo...
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Mednarodni nogomet
Giggs potrjen za selektorja Wa...
15.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
V Turčiji je ponavadi tako, da carigrajska velikana, ki ne osvojita državnega naslova, "uteho" poiščeta v zamenjavi trenerja. V letošnji sezoni je naslov osvojil Galatasaray, osmoljenca, Fenerbahče in Bešiktaš, pa sta se odločila, da bosta v novem naskoku na skupnega mestnega tekmeca poizkusila z novo močjo na trenerski klopi.

Fenerbahče, ki je prvenstvo končal na drugem mestu, bo v prihodnjih dveh sezonah vodil 46-letni Portugalec Vitor Pereira, ki je pred nekaj dnevi zapustil trenerski stolček pri grškem velikanu Olympiacosu. Pereira je s pirejskim klubom osvojil prvenstvo in pokal, uspešen pa je bil tudi na klopi portugalskega Porta, s katerim je naslov državnega prvaka osvojil brez enega samega poraza. Pereira bo na klopi nasledil Ismaila Kartala.

Novega trenerja bo imel tudi najmanj uspešen član carigrajskega terceta Bešiktaš, ki se je po koncu sezone razšel s hrvaškim trenerjem Slavenom Bilićem. Njegovo mesto bo zasedel nekdanji turški selektor Senol Gunes, ki je nazadnje vodil Bursaspor. Gunes je z omenjenim klubom zaigral v finalu turškega pokala, njegov največji trenerski podvig pa sega v leto 2002, ko je Turčija pod njegovim vodstvom na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji zasedla sijajno tretje mesto.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE