Damjan Tratnik   5. september 2011
Fenerbahče se še ni sprijaznil z usodo

Turki po pravico v Švico

Vodstvo turškega velikana Fenerbahčeja je na mednarodnem arbitražnem sodišču za šport v Švici vložilo tožbo proti UEFA, in sicer zaradi prepovedi igranja v Ligi prvakov.
SORODNE NOVICE
Gigijev dres na posebno mesto
15.12.2017 | Evropski pokali
Unai Emery: Bolje z Realom zda...
11.12.2017 | Evropski pokali
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: Real s PSG, Barc...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: danes ob 12.00 ž...
11.12.2017 | Evropski pokali
Marcos Tavares, prava legenda
7.12.2017 | Evropski pokali
(foto: splet)
Evropska nogometna zveza (UEFA) mu je prižgala rdečo luč za nastop v Ligi prvakov, toda pri Fenerbahčeju se ne mislijo predati kar tako. Ker so Turki prepričani, da se jim je zgodila huda krivica, bodo pravico poskušali poiskati kar v Švici. Na mednarodnem arbitražnem sodišču za šport (CAS) so vložili tožbo proti krovni organizaciji, njihova zahteva pa je seveda povsem jasna - želijo, da jih UEFA pomilosti.

Fenerbahče je bil iz Lige prvakov izločen zaradi afere, ki je pred časom izbruhnila v Turčiji. Tam naj bi zmanipulirali več kot 19 nogometnih tekem, med aretiranimi pa je bil tudi predsednik carigrajskega kluba Aziz Yildrim. Poleg tega, da Fenerbahče želi nazaj vstopnico za skupinski del Lige prvakov, zahteva od UEFA tudi plačilo odškodnine v višini 45 milijonov evrov, kolikor naj bi znašala škoda zaradi izključitve. Fenerbahče je že najel dva priznana odvetnika, ki ga bosta zastopala v Švici.

Fenerbahčeju je sicer nastop v Ligi prvakov prepovedala turška zveza, ki je namesto rumeno-modrih v tekmovanje vključila podprvaka Trabzonspor. Turška zveza se je sprva odločila, da do odločitve turškega sodišča ne bo reagirala, toda pritisk s strani UEFA je bil tako močan, da ji drugega ni preostalo. Sodišče bo pač svojo sodbo podalo šele čez več mesecev, ko bi bilo za UEFA in Ligo prvakov seveda že prepozno.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE