Anže Zajič   9. september 2011
Fenerbahče še naprej brez Lige prvakov

CAS zavrnil Turke

Turški velikan Fenerbahče še naprej bije bitko z mlini na veter, toda Carigrajčanom očitno ne bo uspelo. Tudi CAS ni prižgal zelene luči za vrnitev kluba nazaj v Ligo prvakov.
SORODNE NOVICE
Unai Emery: Bolje z Realom zda...
11.12.2017 | Evropski pokali
Chelsea in Barcelona lovita Re...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: Real s PSG, Barc...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: danes ob 12.00 ž...
11.12.2017 | Evropski pokali
Marcos Tavares, prava legenda
7.12.2017 | Evropski pokali
Ganso: Handanović je branil vs...
7.12.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Potem ko je turška zveza prepovedala Fenerbahčeju igranje v Ligi prvakov, namesto njega pa prižgala zeleno luč podprvaku Trabzonsporju, se je vodstvo velikana iz Carigrada pritožilo tudi na mednarodno arbitražno sodišče v Švici. Toda CAS je Fenerbahče zavrnil, kar pomeni, da vsaj zaenkrat še vedno ostaja brez Lige prvakov. Ali bo nadaljeval s sodno bitko, pa bomo seveda še videli.

Fenerbahče je sicer zahteval, naj CAS odobri njegovo vrnitev med elito, in sicer zaradi tega, ker preiskava domnevnih mahinacij z rezultati v turškem prvenstvu še ni zaključena in še nekaj mesecev ne bo. Carigrajski klub je ob tem zahteval tudi odobritev več deset milijonov težke odškodnine, ki jo bo v nadaljevanju od Evropske nogometne zveze (UEFA) brez dvoma poskušal dobiti prek različnih sodnih organov. UEFA vsaj uradno sicer ni podpisana pod odločitev, a so pri Fenerbahčeju prepričani, da je prav njen pritisk na turško zvezo glavni krivec za nastali položaj.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE