Zoran Milićev   25. januar 2011
Napadalci je niso poceni odnesli

Visoke kazni za umor Tatona

Umor francoskega navijača Bricea Tatona je dobil epilog. Beograjsko sodišče je napadalce ostro kaznovalo, štirje bodo v zaporu preždeli vsak po več kot 30 let!
SORODNE NOVICE
Huligani v Kijevu napadli TV e...
8.12.2017 | Evropske lige
Skavt: Danilo Pantić
1.12.2017 | Evropske lige
Boakye je pripravljen oditi iz...
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske lige
Partizanu so narasle ambicije
26.11.2017 | Evropske lige
Partizan slavi epski podvig v ...
24.11.2017 | Evropske lige
(foto: splet)
Danes je epilog dobila ena največjih z nogometom povezanih sramot v novejši zgodovini Srbije. Višje sodišče v Beogradu, na katerem se je poleg francoskega veleposlanika v Srbiji in družine pokojnega zbralo tudi lepo število predstavnikov domačih in tujih medijev, je namreč razsodilo v primeru Brice Taton. Francoski navijač Toulouseja, ki je bil napaden 17. septembra 2009 v Beogradu, je bil, kot je ugotovila policija, namreč žrtev kolektivne fizične in psihične zlorabe, ki se je končala na surov način, in sicer so obtoženci pretepenega Francoza potisnili z višine (pri Obilićevem vencu) v globino. Taton je umrl 29. septembra za posledicami padca z višine in poškodb, ki so mu jih v organiziranem napadu prizadejali napadalci.

Skupina nasilnežev, ki je za Tatona usodnega dne v središču srbske prestolnice obračunala s francoskimi navijači, med njimi tudi s pokojnim Tatonom, pa je danes le dobila, kar ji gre. Pet napadalcev, organizatorjev napada, je dobilo visoke zaporne kazni, vsak od njih bo za zapahi, kjer bo lahko temeljito razmislil o svojem nečloveškem dejanju, preživel več kot 30 let! Ne glede na podporo nekaterih navijaških skupin, med katerimi seveda prevladujejo predstavniki huliganske srenje, je sodišče svoje delo opravilo suvereno in poleg peterice kaznovalo še nekaj huliganov. Trije bodo "sedeli" vsak po 14 let, štirje pa po 12 let. Sodišče je posameznikom izreklo tudi petletno, štiriletno in tudi pogojno osem mesečno kazen. Zagovorniki obtoženih so že napovedali pritožbo, ki pa zaradi pritiska javnosti, ki je napad in hkrati blamažo pred Evropo že večkrat ostro obsodila, bržkone ne bo preveč uspešna.
OGLAŠEVANJE