Uredništvo    9. april 2013
Partizan in Crvena zvezda sta dolžna državi

Večna dolgujeta 25 milijonov

Srbska država pretresa nogometne klube, ki z naslova davčnih obveznosti dolgujejo precej denarja. Crvena zvezda in Partizan skupaj kar 25 milijonov evrov.
SORODNE NOVICE
Eriksson: Zanima me reprezenta...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Guerrero "pomotoma" spil kokin...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Evropske lige
Uradno: Edwinu Cardoni pet tek...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Gremio v finalu klubskega svet...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Naslov Tigresa slavilo pol mil...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Srbski davčni inšpektorji danes izvajajo obsežno preiskavo, v kateri so pod drobnogled vzeli nogometne klube, ki po mnenju davčne uprave niso plačevali davka na dodano vrednost pri prodajah nogometašev v tujino. Na stran klubov, ki so prepričani, da davka v tem primeru niso bili dolžni plačevati, je stopila tudi Srbska nogometna zveza (FSS).

Kako se bo vse skupaj razpletlo, bomo sicer še videli, toda številke so precej visoke. Gredo namreč v milijonske zneske. Samo Partizan je z naslova prodaje nogometašev pridelal davčni dolg v višini 17 milijonov evrov. Crvena zvezda pa še dodatnih osem milijonov evrov. Težave naj bi imela tudi košarkarska kluba rdeče-belih in črno-belih, v težavah pa so seveda tudi ostali srbski klubi, ki denarja za poplačilo davčnega dolga seveda nimajo. Športni kolektivi zato upajo na kompromis in predvsem posluh države.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE