Zoran Milićev   22. oktober 2010
Crvena zvezda in Partizan bosta kljub dvomom odigrala 139. derbi

Tudi pred navijači

V soboto se bosta večna rivala Crvena zvezda in Partizan pomerila na derbiju, na štadionu Marakana pa bodo kljub drugačnim zahtevam nekaterih tudi gledalci in navijači.
SORODNE NOVICE
Milošević ogorčen nad dogajanj...
14.12.2017 | Evropske lige
Večni derbi prinesel remi, pre...
14.12.2017 | Evropske lige
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Evropske lige
Huligani v Kijevu napadli TV e...
8.12.2017 | Evropske lige
Skavt: Danilo Pantić
1.12.2017 | Evropske lige
Zvezda, Partizan in Zenit pred...
28.11.2017 | Evropske lige
Derbi bo, toda ali bo na golu Partizana stal Vladimir Stojković, nekdanji nogometaš Crvene zvezde? (foto: partizan.rs)
Vodstvo obeh klubov, združenje prvoligašev in policija so skupaj sprejeli odločitev, da bo večni derbi srbskega nogometa odigran po načrtih. To pomeni, da se bosta stara rivala Crvena zvezda in Partizan pomerila v soboto, in sicer na štadionu Marakani, kjer se bo dogajanje sicer začelo že ob 13. uri. To bo že 139. večni derbi po vrsti, na katerem bodo prisotni tudi navijači, čeprav so bili nekateri sila glasni v zahtevah, da se zaradi izgredov in nasilja v zadnjem času tekma odigra pred praznimi tribunami.

Brez posebnih varnostnih ukrepov pa seveda pričakovano ni šlo. Štadion tako zagotovo ne bo poln, saj bodo v prodajo spustili 20.000 manj vstopnic od polne kapacitete. Prav tako bodo v Beogradu v soboto prepovedana vsa preostala javna srečanja oziroma dogodki. Za varnost bo na Marakani skrbelo več kot 5.000 predstavnikov policije, ogromno bo tudi varnostnikov. Tako Crvena zvezda kot tudi Partizan, ki je sicer dolgo vztrajal pri tem, da na derbiju ne bi bilo publike, sta svoje navijače pozvala, naj se tokrat vzdržijo incidentov in se svetu pokažejo v drugačni, precej prijetnejši luči. "Verjamemo, da bodo tisti, ki jim ni vseeno za srbski šport in nogomet, prisluhnili našemu sporočilu. Mi smo večina in skupaj lahko premagamo nasilje," so po uspešno zaključenem sestanku javnosti sporočile vse vpletene strani.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE