Uredništvo    24. februar 2011
Srbski prvak leto in pol zavaja ter laže kranjskemu Triglavu

Partizan, kje je naš denar?

Nogometaši Partizana se bodo nekaj dni pripravljali v Sloveniji, njihov prihod pa je na noge dvignil predstavnike Triglava. Beograjčani jim namreč še vedno dolgujejo denar iz prestopa Danijela Marčete.
SORODNE NOVICE
Milošević ogorčen nad dogajanj...
14.12.2017 | Evropske lige
Rudonja: Pogovarjamo se z Vodi...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Večni derbi prinesel remi, pre...
14.12.2017 | Evropske lige
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Trpko so se nasmehnili v kranjskem prvoligašu ob novici, da bo FK Partizan iz Beograda obiskal Slovenijo in tu celo igral tekmo s Koprom. To, kar so si privoščili v klubu, ki sodi v nekdanjo "veliko četverico" bivše države, je milo rečeno - sramotno! Če je dolg lahko posledica okoliščin, so laži, zavajanja, in po domače "nategovanja" vodilnega človeka vse prej kot to! Spomnimo se, da je Partizan sam predlagal prestop Danijela Marčete iz Kranja v Beograd januarja 2009, vse skupaj sta kluba uredila po vseh predpisih in z veljavno pogodbo.

Nekaj deset tisočakov
Prvi obrok so Beograjčani plačali, drugega nikoli: "Zapadel je julija leta 2009, ko se je začelo zavajanje, laganje generalnega sekretarja Darka Gruborja. Gre za vodilnega človeka srbskega kluba, ki je zadnjo obljubo o plačilu z ganljivim opravičilom  posredoval oktobra lani in nato popolnoma umolknil. Marčeto so najprej posodili na Škotsko, nato pa je - pogodbo hranimo - brez nadomestila odšel v NK Koper. Mimogrede: če bi bil prestop z odškodnino, bi bil Triglav opravičen do dogovorjenih odstotkov. Sram me je sploh govoriti o odnosu tega velikega kluba do Triglava. Pomislite: uvrstili so se v Ligo prvakov, pred dnevi prodali na Kitajsko igralca za dva milijona evrov, nam pa dolgujejo nekaj deset tisočakov. Drobiž zanje, ogromno za nas. Poudarjam: imamo veljavno pogodbo, Partizan je nikdar ni negiral, mirno sprejema račune za zamudne obresti in pravno smo popolnoma mirni. Zadevo smo zdaj predali FIFA in moja velika krivda je, da sem verjel gospodu Gruborju in Partizanu kot velikemu klubu, ki ima verjetno tudi pri nas še navijače," je dejal direktor Triglava Miran Šubic ob novici, da "dragi dolžnik" prihaja v Slovenijo.

Dobro ime nima cene

Prestop Danijela Marčete in prihod Partizana v Koper ima morda kakšno zvezo, a v Triglavu se dobro spomnijo sladkih besed, dobrodošlice Kranjčanu v Beogradu in vsega kar je zraven sodilo. Med tem je Partizan prejel vsaj 10 milijonov evrov na račun igranja v Ligi prvakov in od prodaje igralcev, do slovenskega kluba pa pokazal odnos, ki spominja na "balkanske posle". "Za nas so ta sredstva pomembna, a smo zdržali brez njih. Z vsakim dopisom pa je generalni sekretar Partizana dokazoval, koliko je vredna njegova beseda. FIFA bo nedvomno razsodila v našo korist, mi bomo svoje dosegli. Podpisujemo revizije s podatki o dolgu, ki nam jih pošiljajo iz Beograda in trdimo samo eno: dobro ime nima cene, Triglav ga za nekaj jurjev evrov nikdar ne bo umazal!" trdi Šubic. Obenem pa velja svarilo vsem, ki poslujejo s takimi klubi, ki s prevaro skušajo o sebi vzdrževati sloves "velikega kluba"!

Limanice generalnega sekretarja
25.8. 2009: "Imate prav, da se jezite. Toda verjemite, da sem se trudil, da bi bil iskren in pošten do vas. Danes sem definitivno prepričan, da bomo plačali naš dolg 15. septembra."

1.10.2010: "Mislim, da nima smisla pojasnjevati razloge našega res nekorektnega obnašanja do vas in dolgujemo vam opravičilo. Upam, da to ne bo pustilo posledic v prihodnje in trudili se bomo, da bomo bistveno bolj korektni. Točno je, da so izpolnjeni vsi pogoji, da vam dolg plačamo med 10. in 15. oktobrom. … Prisrčni pozdravi ob najbolj iskrenem opravičilu!"

Do danes se g. Darko Grubor  ni več oglasil in nikdar Partizan ni poravnal dolga. O zadevi razsoja FIFA, ki je pristojna za take spore. Triglav je za posredovanje prosil tudi našo NZS, ki je preko NS Srbije vzpostavila stik, a so se na vse prošnje, pozive, predloge, pošto v FK Partizan požvižgali.

Partizan
(foto: partizan.rs)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
slo-killer 25.2.2011, 11:47 Prijavi komentar
tudi ga nebodo videli , ve se to so srbska posla , oni nikoli nic krivi ...
robinho 24.2.2011, 18:46 Prijavi komentar
....pujs debel zdej jamra, ko pa sklepa posle se pa po vseh naslovnicah hvali o ne vem kakšnem sodelovanju z velikimi klubi, za katerega je seveda zaslužen on.....hahahhaa....misl da je šerif.....tm Misjo klofta...
robinho 24.2.2011, 18:43 Prijavi komentar
....pujs debel zdej jamra, ko pa sklepa posle se pa po vseh naslovnicah hvali o ne vem kakšnem sodelovanju z velikimi klubi, za katerega je seveda zaslužen on.....hahahhaa
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE