Uredništvo    10. marec 2014
Matthäus je priznal:

Partizan je nameščal tekme

Lothar Matthäus, ki je z beograjskim Partizanom igral v elitni Ligi prvakov, je priznal, da so črno-beli v obdobju, ko jih je on treniral, nameščali nogometne tekme!
SORODNE NOVICE
Vuklišević v Slovan Liberec
19.1.2018 | Mednarodni nogomet
Futsal evforija prihaja v Slov...
19.1.2018 | Mednarodni nogomet
Uradno: Lazarević v Jagielloni...
19.1.2018 | Mednarodni nogomet
SPAL bo Partizanu speljal odli...
18.1.2018 | Evropske lige
Uradno: Schweinsteiger bo še g...
18.1.2018 | Mednarodni nogomet
Lazarević se seli na Poljsko
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Lothar Matthäus je v svoji novi knjigi med drugim spregovoril tudi o obdobju, ko je vodil beograjski Partizan. S slednjim je igral celo v elitni Ligi prvakov. Očitno pa igral tudi nenavadne tekme, za katere Matthäus pravi, da so bile nameščene. Matthäus namreč pravi, da je igral najmanj eno nameščeno tekmo. To naj bi bila tekma proti Radu (0:1) leta 2003, ko si je Partizan praktično že zagotovil naslov prvaka, tako da en poraz ni spremenil ničesar.

"Ko sem vstopil v garderobo, mi je trener vratarjev dejal, da so stavnice zaprle to tekmo dve uri pred začetkom, menda zaradi prevelikih vplačil. Ko sem vstopil, je bila večina igralcev že pripravljen za odhod domov. Enega od njih sem zadržal v garderobi in se pogovoril z njim. Pojasnil mi je, da je Partizan pred dvema letoma, ko se je boril za naslov, potreboval točke in proti Radu jih je tudi dobil," je dejal Matthäus, ki si je potem pogledal tisto tekmo izpred dveh let in videl, da je Partizan Rad premagal celo z vsega devetimi igralci na igrišču! Gol je zabil igralec, ki je švignil mimo kar šestih nasprotnih nogometašev!

"To je Srbija. Verjamem, da takšni dogovori obstajajo v številnih državah. Ne morem trditi, toda za Srbijo sem prepričan. Ti zmagaš doma, jaz zmagam doma. Tako vsak osvoji po tri točke," je dodal Nemec, ki pa v bistvu ni povedal nič novega. Že pred leti so se v Srbiji namreč ukvarjali s kriminalom, ki je omrežil tamkajšnji nogomet in v katerega sta bila vpletena (tudi zaradi nepravilnosti pri prodaji nogometašev) tudi oba največja kluba, Partizan in Crvena zvezda. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
pinus 11.3.2014, 00:08 Prijavi komentar
Pri nas bi to lahk priznal sam direktor slovenskih reprezentanc.Ko je treniro Muro je še kako dobro vedu da so se tekme nameščale.Sedaj je pa nagrajen s strani NZS.Nora država.
Dejc82 10.3.2014, 18:41 Prijavi komentar
No, saj v Nemčiji so se tudi dogajala nameščanja tekem! Ne odobravam tega početja, samo izrečeno je bilo v smislu ah to je Srbija, tam se to dogaja. Samo, če je vedel za to, potem ima tudi sam nekaj masla na glavi, ker tega ni prijavil organom pregona. Upam, da se tudi zaveda, da so težke obtožbe in da si zna nakopati kakšno tožbo s strani ali Partizana ali koga drugega!
footbalfan 10.3.2014, 14:55 Prijavi komentar
griksi povej nam prosim katera rokometna tekma je to bila glede na to da nikjer ni nič o njej
griksiflips 10.3.2014, 13:41 Prijavi komentar
Tekme na Balkanu so nameščene. Tako na državnih prvenstvih kot tudi na mednarodnih tekmah. IN "Zahodna razvita Evropa" ni nič boljša. Za posmeh športu si preberte kaj na temo nameščene rokometne tekme z končnim rezultatom 0:0. Šport je velik biznis imejte še vi kaj od tega...al kako že to gre.
pelikan25 10.3.2014, 11:12 Prijavi komentar
Tiskarski škrat 80:1, najbrž je avtor članka pozabo SHIFT stisnit :D
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE