Uredništvo    28. april 2017
Direktor Partizana Miloš Vazura razkriva grehe iz preteklosti

Milijonski dolg le do agentov

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je sredi krčevite borbe za državni naslov z beograjsko sosedo Crveno zvezdo potrdil, da črno-beli že več let dolgujejo milijone agentom.
SORODNE NOVICE
Večni derbi prinesel remi, pre...
14.12.2017 | Evropske lige
Video: Matavžev osmi gol v sez...
14.12.2017 | Mednarodni nogomet
Eriksson: Zanima me reprezenta...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Guerrero "pomotoma" spil kokin...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Evropske lige
Uradno: Edwinu Cardoni pet tek...
13.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Velik del zaslužka od prodaje Nikole Milenkovića v Fiorentino, ki bo za obetavnega branilca namenila 5,1 milijona evrov, bo Partizanu služil zgolj za pokrivanje številnih obveznosti, ki se vlečejo še iz prejšnjega desetletja.

Generalni direktor črno-belih Miloš Vazura je v pogovoru za Sportski žurnal potrdil, da klub s Humske še naprej dolguje več kot milijon evrov agentom nogometašev, ki pa že davno niso več člani Partizana.

"Javnosti je že znano, da smo se finančno izčrpali, da smo dobili evropsko licenco. Veste, ni lahko, vsak dan prihajajo nove tožbe. Ne boste verjeli, obveznosti do agentov še iz dobe (Adema) Ljajića, Clea ..." se je nogometašev, ki sta navduševala na prelomu prejšnejga desetletja, dotaknil Vazura.

"Vse to moramo izplačevati, poleg tega, da te številke niso majhne. Za Ljajića na sodišču 600.000, Levijatis ... Pa Sergio Berti, tožba za 500.000! Zato sem nedavno, ko sem komentiral prestop Milenkovića v Fiorentino, rekel, da je to največji prestop. Enostavno zato, ker bo vse ostalo klubu. Ne pa da bi bilo le kakšnih 30 odstotkov, dali bomo samo zakonsko predpisani odstotek agentom in to je to."


Prodaja Milenkovića bo zelo blagodejno vplivala na klubsko blagajno, Vazure pa trenutni "finančni vakuum" ne skrbi.

"Trenutno smo v finančnem vakuumu, dokler ne pride denar Fiorentine, a težav vseeno ne bo. Izplačali bomo vse obveznosti do konca prvenstva,"
je prepričan Vazura.

Partizan je po odigranem 32. krogu in dobljenem večnem derbiju izenačen s Crveno zvezdo, a ima slabši izkupiček iz prvega dela prvenstva, zato bo v primeru, da situacija ostane nespremenjena, klub, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, ostal brez prvega državnega naslova po letu 2015 in skupno 16. po razpadu Jugoslavije.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE