Miran Zore   30. september 2016
Dejan Trajkovski trka na vrata prve postave Slovenije

Nizozemski nogomet mi ustreza

Dejan Trajkovski je preskok iz slovenske na nizozemsko ligo zaenkrat dobro opravil. Pri Twenteju dobro igra, je tretji asistent Eredivisie, v reprezentanci pa vse bolj pritiska na Bojana Jokića.
SORODNE NOVICE
Gremio v finalu klubskega svet...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Naslov Tigresa slavilo pol mil...
12.12.2017 | Mednarodni nogomet
Damir Mišković ima podporo nav...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Navijači Rosaria razvili najve...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Po treh mesecih prva domača zm...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Rajko Rotman zadel za z...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Levi bok slovenske reprezentance v zadnjem desetletju praktično ni doživel spremembe. Standarden na tem igralnem položaju je Bojan Jokić, ki je za reprezentanco doslej odigral že 80 tekem in je četrti na lestvici igralcev z največ nastopi. Jokić je igral tudi na uvodni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018 v Litvi. A ker pri Villarrealu nanj ne računajo več, je Jokić zdaj povsem izven pogona in tudi forme, kar selektorju Slovenije Srečku Katancu povzroča precej preglavic, saj alternative za Jokića ni "uigral" (Andraža Strune ni v reprezentanci). Pred prihajajočima domačima tekmama proti Slovaški in Angliji, ki bosta morda ključni za razplet kvalifikacij, je tako ena največjih težav selektorja prav levi bok, na katerem je zaenkrat kot prva izbira še vedno pozicioniran Jokić.

Ima pa Katanec v trenutnem sklicu nogometaša, ki je še razmeroma mlad, v rednem pogonu in tudi v dobri formi. Dejan Trajkovski je namreč odlično začel svojo posojo pri nizozemskem Twenteju, pri katerem je standarden in tudi uspešen. Bivši nogometaš Maribora in Domžal je s tremi asistencami trenutno namreč tretji podajalec nizozemske Eredivisie, v kateri je zaenkrat odigral sedem tekem. Twente, ki je imel pred sezono ogromno eksistenčnih težav (zato si je nekaj igralec sposodil), je v ligi trenutno šesti, kar v klubu glede na vse težave smatrajo kot uspeh

"Ne morem se pritoževati, zaenkrat mi gre zelo dobro. Začetek je bil malce težak, nova liga, težke tekme, velika pričakovanja... Ampak mi je pa všeč tukaj, da te vsi tako močno vzpodbujajo tudi, ko izgubiš. Na tekme prihaja po 20.000 ljudi in je res kot bi igral evropske tekme, kakršne sem igral z Mariborom. Imamo mlado ekipo, ki me je super sprejela, zato je šesto mesto kar uspeh," pravi 24-letni Mariborčan, ki je prehodil trnovo pot do uspeha. Potem ko je v Mariboru igral, tudi Evropo, je bil degradiran v B ekipo, v tretjo ligo, zato se je preselil v Domžale in po letu in pol uspel. 

Nizozemski nogomet, ki bazira na napadalni usmerjenosti praktično vseh igralcev ekipe, tudi branilcev, Trajkovskemu ustreza.

"Razlika med slovensko in nizozemsko ligo je ogromna. Kar se igre tiče, je tukaj vse skupaj zelo ofenzivno. Več je teka, ritem je visok. Ne branimo se. Zmeraj prihajam v situacije ena na ena, tudi ena na dva. V napadu je zato lažje, verjetno je to dobro tudi za razvoj igralcev. Nekako se mi zdi da je več gole igre in to mi ustreza."

Prihajajoči reprezentančni zbor, za tekmi s Slovaško in Anglijo, bi lahko bil za Trajkovskega, ki še čaka na svoj reprezentančni debi, prelomen

"Nič nisem drugačen od ostalih. Vsakdo želi igrati za reprezentanco, tudi jaz. Tega si močno želim. Dal bom vse od sebe, odloča pa selektor."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
leyton orient 1.10.2016, 07:47 Prijavi komentar
Pa če smo že pri Trajkovskemu, Zahovič je zjebal vse največje upe mariborskega nogometa! Krajnc je za drobiž šel v Italijo z eno samo odigrano člansko tekmo (Darko pa je medtem forsiral razne Vidoviče, Vilerje...), Pihlerja so brez pogodbe prepustili Domžalam (glavno da so talent prepoznali v Derviševiću..), Črnic+Trajkovski=Janža(brez komentarja), Kevin Žižek, Alen Ploj in nazadnje še Sven Karić kot izgleda.Kopujejo in dajejo plačo pa raznim antitalentom od drugod!
leyton orient 1.10.2016, 07:39 Prijavi komentar
Ma kaki Trajkovski! Je že prestar, prepočasen, pa v keri ligi sploh igra. Mislim,da je Jokič dober še naslednjih 10 let,pol pa bo Darko Srečkotu priporočil Vilerja in imamo levi bok zapolnjen za naslednjih 20 let!
Ronnie_10 30.9.2016, 09:55 Prijavi komentar
3 asistence, a si ti ja nor? Takim ni mesta v naši repki,sračko pravi, da bočni nima kaj preko polovice hodit!
jankoslav 30.9.2016, 09:10 Prijavi komentar
maribor je dal dva reprezentanta, oba že igrata v tujini, za enega bednega janžo, bedarija desetletja by zapitković
acerni6 30.9.2016, 08:53 Prijavi komentar
"Selektor" ima na voljo dva odlična bočna igralca, ki bi ju MORAL bolje izkoristiti ampak mu žal njegovo neznanje in sistem iz 80ih let prejšnjega stoletja tega ne dopušča in raje blati "preveč ofenzivne" bočne igralce.. Ajej ajej ...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE