Uredništvo    20. maj 2015
Sochaux prodan za sedem milijonov evrov

Kitajci kupili Sochaux

Francoski avtomobilski koncern Peugeot je prodal Sochaux. Za francoskega drugoligaša je iztržil sedem milijonov evrov, ki so ga kupili - Kitajci.
SORODNE NOVICE
Navijači PSG, bodite malo bolj...
18.1.2018 | Evropske lige
Neymar: Gol za Puskasa in vzkl...
18.1.2018 | Evropske lige
Ligue 1: Neymarjev šov ob osmi...
17.1.2018 | Evropske lige
Prvenec Krhina in prvi gol v š...
17.1.2018 | Evropske lige
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Evropske lige
Moura se zaveda, da je njegove...
15.1.2018 | Evropske lige
(foto: SPS)
Sochaux, za katerega sta pred leti igrala Valter Birsa in Bojan Jokić, je dobil novega lastnika. Francoski drugoligaš, ki ga je imel v lasti znani francoski avtomobilski koncern Peugeot, bo po novem igral po kitajskem taktu. Kitajsko podjetje Ledus, ki se ukvarja z elektroniko, je od omenjenega podjetja odkupilo 100-odstotni delež, zanj pa plačalo sedem milijonov evrov

Menjava lastnika je za Sochaux izjemna sprememba, kajti klub je leta 1928 ustanovil Peugeot in ga vsa ta leta tudi financiral. Klub je v francoski Ligue 1 preživel kar 66 sezon, lansko leto pa je izpadel v drugo ligo. Peugeot je klub prodal, ker se je želel osredotočiti na vlaganje v motošport. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
napoleon 20.5.2015, 16:04 Prijavi komentar
Nič čudnega in če še kdo neve se je kitajska partija odločila da je prvi šport od zdaj naprej nogomet. na kitajskem so v najkrajšem možnem času zgradili trening centre reda par 10 tisoč in privabili strkoovnjake, kondicijske trenerje, torej vse ki kar koli vedo o športu - nogometu. želijo postati velesila, saj imajo več denarja od naftnih mogotcev, kar pa danes nebi smelo biti problem glede na to da se z denarjem lahko kupi lovorike. Kitajske borze beležijo do 200% RASTI glevna tema pa je nogomet. Nepoznavalci pravijo da je to nerealna rast, vendar pa poznavalci trdijo da bodo kmalu prišle korekcije a nič več kot 7%. Kitajski s svojim kupovanjem obveznic po celotnem svetu svetu žugajo z prstom in kažejo kako velik dejavnik so. Z primer vzemimo kitajsko kot nerazvit trg nogometa, ki ima iz danes na jutri 50 tisoč trening centrov, v katerih je xy število mladih. Torej trg ocenjujejo na dobro miljardo duš, ki ob trdi roki polotike rast udejanjajo. Svoje akademije so zgradili tudi vsi največji klubi evrope, ki želijo bit del tega cirkusa + opremljevalci. podatki so zastrašujoči in dan uspeha je vse bliže. To sem poslušal novinaraja ki živi v pekingu, sam pa menim da nebo šlo tako hitro, a vendar projekt je načrtovan skrbno in sistematično.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE