Uredništvo    7. junij 2017
V Portu so našli novega trenerja

Preporodil Nantes in odšel v Porto

Nekdanji portugalski reprezentant Sergio Conceciao po kratkem, a nadvse uspešnem obdobju na klopi Nantesa zapušča Francijo in se seli na klop velikana Porta.
SORODNE NOVICE
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Evropske lige
Zgodovinsko: Bešiktaš prvič v ...
21.11.2017 | Evropske lige
Leipzigu se osmina finala izmi...
1.11.2017 | Evropske lige
Sloviti Iker kaznovan kot šola...
21.10.2017 | Evropske lige
Leipzig do zgodovinske zmage
17.10.2017 | Evropske lige
Porto kot leta 2004
26.9.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Portugalski velikan Porto je po izgubljeni bitki za naslov portugalskega prvaka z Benfico odstavil trenerja Nuna Espirita Santa, po nekaj tednih ugibanj pa je zdaj tudi dokončno jasno, da bo vodenje dvakratnih evropskih prvakov prevzel 42-letni Sergio Conceciao, ki je veljake svojega nekdanjega kluba -  kot igralec je v dveh ločenih obdobjih pri Portu preživel tri sezone - prepričal z izjemnimi šestimi meseci na klopi francoskega prvoligaša Nantesa.

Conceciao je Nantes prevzel decembra lani, ko je ta ždel na 19. mestu prvenstvene lestvice v Franciji, na koncu pa je sezono sklenil na odličnem sedmem mestu in le za malo zaostal za uvrstitvijo v evropsko ligo.

Pri Nantesu so odhodu nekdanjega odličnega nogometaša Lazia, Parme in Interja pospremili  z grenkim razočaranjem, saj je Conceciao še nedavno podaljšal pogodbo do leta 2020.

"Sergio Conceciao je vodstvo Nantesa obvestil o svoji nepreklicni želji, da takoj prevzame delo pri Portu. V želji po optimalni pripravi na sezono 2017/18 Nantes ni imel druge izbire, kot da njegovi želji ustreže," so zapisali pri Nantesu.

Po odhodu Santa so portugalski mediji izpraznjen trenerski stolček dalj časa povezovali tudi z nekdanjim trenerjem Fiorentine Paolom Souso ter Argentincem Eduardom Berizzom, ki je pred tedni najavil svoje slovo od španske Celte.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE