Uredništvo    20. januar 2016
Portugalski velikan Porto bo imel znova domačega trenerja

Peseiro novi trener Porta

Porto se po ponesrečeni epizodi s Špancem Julenom Lopeteguijem znova zateka k domačemu znanju. Moštvo bo najmanj 18 mesecev vodil domači strateg Jose Peseiro.
SORODNE NOVICE
Zgodovinsko: Bešiktaš prvič v ...
21.11.2017 | Evropske lige
Leipzigu se osmina finala izmi...
1.11.2017 | Evropske lige
Sloviti Iker kaznovan kot šola...
21.10.2017 | Evropske lige
Leipzig do zgodovinske zmage
17.10.2017 | Evropske lige
Porto kot leta 2004
26.9.2017 | Evropske lige
Slab portugalski začetek lige ...
13.9.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Vsi trije največji portugalski klubi bodo imeli v preostanku letošnje sezone za krmilom domače trenerje. Sporting vodi Jorge Jesus, Benfico Rui Vitoria, Porto pa od danes naprej 55-letni Jose Peseiro, ki je na vročem trenerskem stolčku – v zadnjih 12 letih je Porto zamenjal že devet trenerjev – nasledil Španca Julena Lopteguija, ki je zaradi slabih rezultatov pred desetimi dnevi zapustil klub.

Peseiro je s Portom podpisal eno in pol letno pogodbo, v vodstvu najuspešnejšega portugalskega kluba zadnjih desetletjih pa so odločili zanj, čeprav so se še včeraj pojavljale glasne govorice, da naj bi moštvo prevzel karizmatični Argentinec Marcelo Bielsa.

Peseiro je v sezoni 2003/04 opravlja vlogo pomočnika Carlosa Queiroza na klopi Reala iz Madrida, njegova samostojna trenerska kariera pa je bila doslej precej avanturistična, saj je deloval že v sedmih različnih državah. Najbolj se je uveljavil na klopi Brage, ki se je pod njegovo taktirko uvrstila v skupinski del Lige prvakov, pred prihodom na klop Porta pa je vodil egipanskega velikana Al Ahlyja iz Kaira.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE