Anže Zajič   4. marec 2014
Za koga bo igral Fernando iz Porta?

Morda za Portugalsko

Vezist Porta Fernando je leta 2007 sicer igral za brazilsko reprezentanco do 20 let, toda po vsej verjetnosti bo na svetovnem prvenstvu zastopal barve Portugalske.
SORODNE NOVICE
Avstralci iščejo novega selekt...
22.11.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodovinsko: Bešiktaš prvič v ...
21.11.2017 | Evropske lige
Poljaki zvito v prvi boben
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Med deveterico evropskih tudi ...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Tudi Španci v Rusijo z retro d...
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
Nemci predstavili nove drese
7.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
V preteklosti je za Portugalsko že zaigralo kar nekaj nogometašev, ki so se rodili v Braziliji, sedaj bi lahko po tej poti odšel tudi Fernando. Gre za 26-letnega vezista, ki je v letu 2007 odigral tri tekme za brazilsko reprezentanco do 20 let. Toda decembra lani je prejel portugalski potni list in selektor Paulo Bento je že namignil, da bi Fernando lahko bil del njegove ekipe na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji.
 
"Fernando doslej ni bil vpoklican zaradi razlogov, ki niso povezani s športom. Gre za stvari, ki se redno dogajajo... Toda dejstvo, da ga doslej še ni bilo zraven, ne pomeni, da ne bo vpoklican za nastop na svetovnem prvenstvu," je pojasnil selektor Bento, že pred časom je nekaj besed na to temo spregovoril tudi nogometašev agent Antonio Araujo: "Odločitev o igranju za Portugalsko nima nobene povezave s tem, da ni član brazilske reprezentance. Je igralec, ki ga vsi poznajo in spoštujejo, portugalski selektor ga še kako ceni. Njegova hčerka se je rodila na Portugalskem, to je država, v kateri se odlično počuti. Hvaležen ji je za vse, pripravljen se ji je oddolžiti tudi na takšen način."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE