Uredništvo    6. maj 2014
Španec je sedel na trenersko klop Porta

Lopetegui novi trener Porta

Porto ima novega trenerja. Triletno pogodbo je podpisal Julen Lopetegui, ki je s špansko mlado reprezentanco lansko leto postal evropski prvak.
SORODNE NOVICE
Lucho Gonzalez obtožen poskusa...
16.12.2017 | Mednarodni nogomet
FIFA suspendirala predsednika ...
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Pulišić podrl rekord Donovana
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Zgodba za prihodnje rodove
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Hebei nudi več kot Barca
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Hajdukov tematski park
15.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Julen Lopetegui, nekdanji španski vratar, ki je z mlado špansko reprezentanco lansko leto osvojil naslov evropskega prvaka, je dočakal svojo veliko priložnost. Danes je bil namreč imenovan za novega trenerja portugalskega velikana Porta. 48-letni Lopetegui je s Portom podpisal triletno pogodbo, njegova naloga pa bo Porto vrniti na zmagoslavna pota, tako na domači kot tudi na mednarodni sceni.

Kakšnih silnih izkušenj s te ravni Lopetegui sicer nima, je pa poleg mlade reprezentance Španije vodil tudi selekcijo do 19 let, deloval pa je tudi kot trener B ekipe madridskega Reala in kot trener Raya Vallecana. V Baskiji rojeni Lopetegui je v svoji igralski karieri, ki jo je začel pri Realu Sociedadu, nekaj časa branil tudi pri Barceloni in madridskem Realu, največ uspeha pa je imel (kar se rednega branjenja tiče) pri Rayu Vallecanu. Lopetegui, ki je postal tretji španski trener v zgodovini Porta (pred njim sta ta klub že vodila Luis Cesar Pasarin in Victor Fernandez), je sicer zbral tudi en nastop v dresu španske reprezentance, zaigral je na tekmi proti Hrvaški leta 1994, ko je zamenjal Andonija Zubizarreto.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE