Anže Zajič   24. januar 2013
Porto okrepil že 35-letni golgeter iz Brazilije

Liedson spet v Evropi

Brazilski veteran Liedson, svoj čas strah in trepet vratarjev - predvsem na Portugalskem, se je vrnil v Evropo. Nekdanji član Sportinga iz Lizbone je okrepil vrste Porta.
SORODNE NOVICE
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Evropske lige
Zgodovinsko: Bešiktaš prvič v ...
21.11.2017 | Evropske lige
Leipzigu se osmina finala izmi...
1.11.2017 | Evropske lige
Sloviti Iker kaznovan kot šola...
21.10.2017 | Evropske lige
Leipzig do zgodovinske zmage
17.10.2017 | Evropske lige
Porto kot leta 2004
26.9.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Se še spomnite Brazilca po vzdevku Liedson? Ko je slednji igral za Sporting iz Lizbone, je bilo njegovo ime dobro znano po vsej Evropi. Kako ne bi bilo, ko pa je napadalec v zeleno-belem dresu gole zabijal kot po tekočem traku. Za Sporting jih je na 313 tekmah dosegel kar 173, nato pa se po osmih letih na Portugalskem poslovil od Stare celine in se vrnil nazaj domov. Tam je najprej igral za Corinthians, potem še za Flamengo, sedaj pa se je odločil, da se bo spet preizkusil v Evropi. Čeprav je star že 35 let, je podpisal za Porto in se tako brez dvoma zameril navijačem svojega bivšega kluba, kjer so ga mnogi oboževali kot boga.

"Priložnost se mi je ponudila praktično iz neba. Res je sicer, da sem že nekaj časa razmišljal, da bi se še zadnjič preizkusil v Evropi, a doslej prave priložnosti za to niti nisem imel. Vesel sem, ker so pri Portu verjeli vame in mi ponudili to priložnost. Upam, da bom prikazano zaupanje vrnil z igrami in predvsem zadetki," je zadovoljen veteran, tudi nekdanji reprezentant Portugalske (tej je dal prednost pred Selecaom), ki si ga je velikan z Dragaa sposodil do konca sezone, ima pa tudi možnost, da ga v svojih vrstah zadrži še za eno dodatno leto.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE