Uredništvo    22. junij 2013
Kijevski Dinamo gradi moštvo, ki želi resno izzvati Šahtar

V Kijev tudi Mbokani

Ukrajinski velikan Dinamo Kijev je le nekaj dni po prihodu Jeremaina Lensa svoje vrste okrepil tudi z odličnim napadalcem Anderlechta Dieumercijem Mbokanijem.
SORODNE NOVICE
Video: Rajko Rotman zadel za z...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
MLS Cup prvič v zgodovini v Ka...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
Konec za Urawo in Zlatana Ljub...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
BiH opravila razgovore s Fatih...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
Tevez še tretjič za Boca Junio...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Dinamo iz Kijeva po obupni sezoni, v kateri je v domačem prvenstvu zaostal ne le za dominantnim Šahtarjem temveč tudi za Metalistom iz Harkova, sestavlja moštvo, ki želi v prihodnji sezoni s prestola najboljše ukrajinske ekipe zadnjih let zrušiti Šahtar iz Donjecka. Po prihodu nizozemskega reprezentanta Jeremaina Lensa se je v Kijev preselil tudi 27-letni napadalec iz Konga Dieumerci Mbokani, ki je v zadnjih dveh sezonah v majici Anderlechta zabil kar 34 prvenstvenih zadetkov. V Kinšasi rojeni napadalec se je v Evropo preselil leta 2006, po Anderlechtu pa je nastopal tudi pri Standardu iz Liegeja, Monacu in Wolfsburgu. Prestop naj bi bil neuradno vreden približno pet milijonov evrov.

Nekdanji velikan sovjetskega nogometa se trenutno nahaja v enem najbolj sušnih obdobij svoje zgodovine, saj že tri sezone zapored ni osvojil nobene lovorike, kar se mu je nazadnje zgodilo davnega leta 1961. Vodstvo Dinama je v ta namen močno okrepilo moštvo, saj so se pred Mbokanijem in Lensom v zadnjih 12 mesecih v ta klub preselili tudi portugalski reprezentant Miguel Veloso, argentinski napadalec Marco Ruben in hrvaški branilec Domagoj Vida.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE