Miran Zore   8. januar 2016
Benjamin Verbič računa na uspešen drugi del sezone

V fokusu je naslov prvaka

Zadnja dva meseca lanskega leta bi Benjamin Verbič najraje kar pozabil. V novo leto se nekdanji nogometaš Celja podaja dobro pripravljen in odločen, da s Kobenhavnom osvoji naslov danskega državnega prvaka.
SORODNE NOVICE
Navijači Rosaria razvili najve...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Po treh mesecih prva domača zm...
11.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Rajko Rotman zadel za z...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
MLS Cup prvič v zgodovini v Ka...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
Konec za Urawo in Zlatana Ljub...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
BiH opravila razgovore s Fatih...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Do poškodbe prepone, druge to sezono, je Benjamin Verbič v jesenskem delu sezone redno igral za Kobenhavn. Slednji ga je kupil poleti, kot najboljšega nogometaša 1. SNL in nanj takoj položil veliko upov. Trener Stale Solbakken je bil do tiste druge poškodbe z njegovim učinkom zadovoljen (15 tekem in 3 goli), do zimskega premora pa ga je nato bolj ali manj doziral s klopi. Ravno zadnja dva meseca sta pri Verbičevi dosedanji izkušnji z danskim nogometom in Kobenhavnom pustila grenak priokus. Nekdanji nogometaš Celja bi ju zato najraje kar pozabil.

"Super sem začel. Mislim, da je bil tudi trener zadovoljen. Po tisti drugi poškodbi, po prvi sem se namreč uspešno vrnil, pa je šlo ekipi tako dobro, da trener razumljivo ni želel veliko menjati. Zadnja dva meseca bi najraje kar pozabil. Moram pa reči, da sem imel pri poškodbi oziroma rehabilitaciji maksimalno podporo v klubu. Vsi so mi stali ob strani, se ukvarjali z mano in me vzpodbujali. Klub je dal od sebe vse, da bi se lahko čimprej vrnil na igrišče," pravi Verbič. 

Na Dansko, kjer bodo nogometaši Kobenhavna ostali do konca meseca, se Verbič vrača konec tedna. V ponedeljek gre zares. Vrnil se bo pripravljen, že pred prazniki se je namreč začel pripravljati individualno, pod vodstvom nekdanjega napadalca Braneta Žiberta. Sledi poškodbe ni več.

"Ne, ničesar ne čutim več. Že zadnje tekme sem bil v redu. Pogrešam že igro. Individualni treningi mi pomagajo držati pripravljenost, potrebujem jih, da bom na zboru nared. Pričakujem, da bodo soigralci prav tako, kajti konkurenca v ekipi je res velika." 

Konkurenca je močna tudi v danskem prvenstvu, v katerem Kobenhavn trenutno vodi. Zasledujo ga AaB, Midtjylland, SonderjyskE in Brondby. Cilj v Kobenhavnu je le eden - naslov prvaka.

"Naš klub ima vseskozi najvišje možne ambicije. Osrednji cilj je naslov prvaka, moramo ga osvojtii. Potem pa v kvalifikacije za Ligo prvakov. Konkurenca je močna, na Danskem se igra dober, agresiven nogomet, zato ni čudno, da iz te lige igralci tako pogosto odhajajo v Anglijo in druge močne lige."

Leto 2016 bo za Verbiča in njegovo kariero izjemno pomembno. Ne samo na klubski ravni, tudi na reprezentančni. Slovenska reprezentanca bo po neuvrstitvi na evropsko prvenstvo v Franciji do jeseni igrala le prijateljske tekme. Selektor Srečko Katanec naj bi posegel po pomladitvi, če bo to res storil, bi moral Verbič v prihodnje igrati svojo vlogo v izbani vrsti.

"Moja prva želja je biti zraven. Najprej nas čakajo prijateljske tekme, zato upam, da bom dobil kaj priložnosti. Vem, da se moram najprej dokazati v klubu in prepričati selektorja. Upam, da ga bom, ker mi igranje za Slovenijo veliko pomeni."

Verbič bo v pomlajeni reprezentanci v doglednem času zaigral tudi z Andražem Šporarjem in Petrom Stojanovićem, ki sta sledila njegovemu zgledu in se podala v zanimiva kluba: "Vesel sem zanju. Dobro sta se odločila. Mislim, da smo vsi trije izbrali razvojne lige in klube, kjer se dobro dela in ki so lahko dobra odskočna deska. Cilj nas vseh je, da se razvijemo v boljše nogometaše."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
nananananananana 9.1.2016, 00:09 Prijavi komentar
Bravo, le tako naprej.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE