Damjan Tratnik   29. maj 2014
Basel ima novega trenerja

Sousa novi trener Basla

Švicarski prvak Basel je po odhodu Murata Yakina, ki naj bi bil blizu odhoda v Anglijo, na mesto trenerja imenoval portugalskega strokovnjaka Paola Souso.
SORODNE NOVICE
Uradno: Schweinsteiger bo še g...
18.1.2018 | Mednarodni nogomet
Lazarević se seli na Poljsko
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
FA pokal: Chelsea na popravni ...
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Tevez: Prišel sem s počitnic!
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Giggs: Kritike so neupravičene
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Švicarski prvak Basel, ki bo v prihodnji sezoni zaigral v skupinskem delu Lige prvakov, ima novega trenerja. Murat Yakin je po izteku sezone, v kateri je osvojil naslov prvaka in nastopil v četrtfinalu evropske lige, zapustil klub, po poročanju različnih medijev pa naj bi kariero z veliko verjetnostjo nadaljeval na Otoku, kjer naj bi bil prvi kandidat za izpraznjeni stolček Southamptona.

Njegovo delo bo prevzel 43-letni Portugalec Paolo Sousa, ki se lahko pohvali z bleščečo nogometno kariero, saj je najboljša leta preživel kot eden ključnih členov torinskega Juventusa, Dortmunda in Interja iz Milana. Po koncu kariere je zasnoval precej zanimivo trenersko pot, saj po treh letih delovanja v Angliji (QPR, Swansea, Leicester) v zadnjih treh letih z velikim uspehom vodil izraelski Maccabi in madžarski Videoton. Sousa je z Baslom podpisal triletno pogodbo.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE