Damjan Tratnik   30. april 2012
V Švici popolna prevlada Basla

Basel tretjič zapored prvak

Nogometaši Basla so že pet krogov pred koncem sezone tretjič zapored osvojili naslov švicarskega prvaka. Pred Luzernom imajo s tekmo manj kar 18 točk prednosti.
SORODNE NOVICE
Uradno: Schweinsteiger bo še g...
18.1.2018 | Mednarodni nogomet
Lazarević se seli na Poljsko
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
FA pokal: Chelsea na popravni ...
17.1.2018 | Mednarodni nogomet
Razpoke na stebrih prekinile t...
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Tevez: Prišel sem s počitnic!
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
Giggs: Kritike so neupravičene
16.1.2018 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Ena najbolj klavrnih sezon v zgodovini švicarskega nogometa je ponovno obarvana v barve daleč najboljše švicarske ekipe zadnjih let Basla. Slednji je minuli konec tedna pred svojimi navijači ugnal Lausanne s 3:1 in si že pet krogov pred iztekom sezone priigral neulovljivih 18 točk naskoka pred drugo uvrščenim Luzernom, pri čemer je Basel celo odigral eno tekmo manj od najbližjega zasledovalca.

Letošnjo sezono sta v Švici zaznamovala dva škandala, ki sta tudi močno vplivala na trenutni pogled na prvenstveno lestvico. Xamax je bil zaradi bankrota že po 18 tekmah izključen iz lige, Sion pa je zaradi nepravilne registracije igralcev izgubil kar 36 točk, ki bi bile v tem trenutku celo dovolj za drugo mesto na lestvici.

Med strelci kraljuje zimzeleni Alexander Frei, ki je v letošnji sezoni zabil 22 zadetkov oziroma dvakrat več od najbližjega zasledovalca in obenem tudi klubskega soigralca Marca Strellerja.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE