Uredništvo    1. maj 2016
Švica slavi novega prvaka

Basel devetnajstič prvak Švice

Basel je z zmago proti Sionu že pet krogov pred koncem sezone osvojil naslov švicarskega prvaka. To pomeni tudi aktivacijo bonusa ob prestopu Andraža Šporarja.
SORODNE NOVICE
Video: Rajko Rotman zadel za z...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
MLS Cup prvič v zgodovini v Ka...
10.12.2017 | Mednarodni nogomet
Konec za Urawo in Zlatana Ljub...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
BiH opravila razgovore s Fatih...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
Crvena zvezda: Veliko smo inve...
9.12.2017 | Mednarodni nogomet
Tevez še tretjič za Boca Junio...
9.12.2017 | Mednarodni nogometNogometaši Basla tudi v letošnji sezoni v švicarskem prvenstvu niso imeli doraslega tekmeca, o čemer priča tudi trenutni pogled na lestvico, ki kaže na to, da si je Basel že pet krogov pred koncem sezone priigral neulovljivo prednost pred zasledovalci. Basel je ta konec tedna z zadetkoma Marcela Delgada in Birkirja Bjarnasona z 2:1 premagal Sion in tako ohranil kar šestnajst točk prednosti pred drugo uvrščenim Young Boys in kar trideset pred tretje uvrščenim Grasshopperjem.

Basel je tako osvojil že svoj devetnajsti naslov državnega prvaka, še posebej impresivna pa je nedavna zgodovina trenutno daleč najboljšega švicarskega kluba, ki je naslov najboljšega v Švici osvojil že sedmo leto zapovrstjo. Od sezone 2007-08 naprej je vladavino Basla za eno leto uspel prekiniti le Zurich (v sezoni 2008/09), odtlej pa je na najvišji stopnički v Švici prostor le za enega. Naslova državnega prvaka se je tako razveselil tudi slovenski napadalec Andraž Šporar, ki trenutno zaradi poškodbe ne more pomagati svojim soigralcem. Naslova Basla se bodo zagotovo razveselili tudi v taboru ljubljanske Olimpije, saj po dogovoru ob prestopu Šporarja to pomeni, da bo Olimpija zaradi Baslovega naslova bogatejša za pol milijona evrov.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Neki074 1.5.2016, 11:57 Prijavi komentar
A ma mali Zaho tudi kako klavzulo? recimo če da 1 gol pa ma vsaj 5 nastopov, dobi MB 500k €? :)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE