Uredništvo    9. september 2016
Everton je drago plačal prekinitev pogodbe z Robertom Martnezom

Zajetna odpravnina za Martineza

Angleški Everton je moral zaradi določil v pogodbi svojemu nekdanjemu trenerju Robertu Martinzu ob predčasni prekinitivi pogodbe izplačati kar 10 milijonov funtov odpravnine.
SORODNE NOVICE
Chelsea slavil v Huddersfieldu
12.12.2017 | Evropske lige
Coutinho: Boljši sem zaradi Kl...
12.12.2017 | Evropske lige
Giroud: Morda bi moral zapusti...
12.12.2017 | Evropske lige
Mourinha ne kritizirate, ker i...
12.12.2017 | Evropske lige
BBC je okronal Mohameda Salaha
11.12.2017 | Evropske lige
Guardiola: Zmagali smo, ker sm...
11.12.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Predsednik Evertona Bill Kenwright je bil v prvi sezoni Španca Roberta Martineza tako navdušen nad njegovim delom, da je z njim julija leta 2014 podpisal petletno pogodbo, ki je vsebovala tudi klavzulo, ki jo vsega dve leti kasneje lahko močno obžaloval. Po odlični krstni sezoni, v kateri se je Everton uvrstil v evropske pokale, sta sledili dve izjemno neuspešni sezoni, v katerih je klub iz Liverpoola dvakrat zapovrstjo v prvenstvu zasedel 11. mesto, kar je bil najslabši dosežek v zadnjih devetih letih.

Vodstvo kluba se je odločilo za menjavo trenerja, to pa je pomenilo tudi  zajetno odpravnino za španskega stratega, ki je vmes prevzel vodenje izbrane vrste Belgije, Kenwright je z njim namreč podpisal pogodbo, po kateri bi moral drug klub, ki bi želel z njim skleniti pogodbo, Evertonu plačati nadomestilo, po drugi strani pa je to pomenilo, da bi bil Martinez v primeru predčasne prekinitve pogodbe upravičen do celotnega zneska, ki bi ga zaslužil do izteka pogodbe. Ker je Everton Martineza odpustil kar tri leta pred iztekom pogodbe, bi moral angleški klub Martinezu plačati kar 12 milijonov funtov odpravnine, Daily Mail pa poroča, da sta obe strani sklenili dogovor, po katerem bo Everton Martinezu v enkratnem znesku takoj plačal med 10 in 11 milijoni funtov.

Če k temu prištejemo še letno plačo novega trenerja Ronalda Koemana, ki naj bi na Goodison Parku zaslužil kar 5 milijonv funtov na leto, bo Everton samo za trenerje prve ekipe v tej sezoni zapravil krepko čez 15 milijonov funtov.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Peppino Prisco fan 9.9.2016, 16:11 Prijavi komentar
piksi, ne razumeš zato, ker ne poznaš druge realnosti razen slovenske...
Peppino Prisco fan 9.9.2016, 16:11 Prijavi komentar
v tujini je taka praksa tudi med delavci v fabrikah, ko te odpustijo iz bilo kakšnih razlogov ali pa ko daš ti odpoved ali pa ko greš v penzijo, dobiš odpravnino. v gospodarstvu ponavadi eno bruto plačo za leto dela v firmi...
piksi 9.9.2016, 12:10 Prijavi komentar
Tega jaz nikoli ne bom razumel.Kot bi jaz delal zelo slabo,me odpustijo,in me plačajo tako kot bi delal učinkovito.Tako zelo smešno,če nebi bilo žalostno.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE