Damjan Tratnik   2. september 2010
Španec ne sme igrati za Anglijo

Rdeča luč za Arteto

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je sporočila, da vezist Evertona Mikel Arteta zaradi posebnega člena v pravilniku ne more zaigrati za reprezentanco Anglije.
SORODNE NOVICE
Southgate bo ostal, tudi če iz...
4.12.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Rooney s polovice
30.11.2017 | Evropske lige
Big Sam bo reševal Everton
29.11.2017 | Evropske lige
Everton spet poklical Sama All...
27.11.2017 | Evropske lige
Everton: Sramota brez primere
24.11.2017 | Evropske lige
Everton bi pripeljal Ralfa Ran...
23.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Mikel Arteta že več leti sodi med boljše veziste angleškega Premiershipa, a zaradi izjemne konkurence v izbrani vrsti Španiji skoraj zanesljivo nikoli ne bo dobil priložnosti, da zaigra tudi za reprezentanco svoje domovine. Arteta se je s takšno realnostjo sprijaznil, kljub temu pa še ni dvignil rok nad reprezentančnim nogometom. Po petih letih bivanja v Veliki Britaniji bi v San Sebastianu rojeni nogometaš teoretično lahko zaigral za reprezentanco Anglije, svojo zamisel pa je preko medijev že posredoval angleškemu selektorju Fabiu Capellu, ki je bil ideji naklonjen.

Kljub temu, da ima Arteta danes polega španskega tudi potni list Združenega kraljestva, pa z igranjem za izbrano vrsto Anglije ne bo nič. FIFA je namreč sporočila, da zaradi manj znanega člena v pravilniku to ni mogoče – člen 18.1 določa, da bi igralec, ki je nekoč že igral za mlajše selekcije ene države (Arteta je bil član španskih reprezentanc do 16 in 17 let) kasneje ne more zaigrati za reprezentanco druge države, če v času, ko je igral v mladinskih selekcijah ni imel potnega lista druge države. Ker Artega pri rosnih 16 letih seveda ni posedoval potnega lista Velike Britanije, igranje za izbrano vrsto Anglije v njegovem primeru odpade.


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE