Damjan Tratnik   6. maj 2015
Še en španski prvoligaš v tuje roke?

Espanyol v ameriške roke?

Španski mediji poročajo, da je prvoligaš Espanyol iz Barcelone na pragu prevzema s strani zaenkrat še neimenovanega ameriškega investicijskega sklada.
SORODNE NOVICE
Barcelona prehiteva United za ...
13.12.2017 | Evropske lige
Mali katalonski derbi Gironi
11.12.2017 | Evropske lige
Celta bo v pol leta popeterila...
11.12.2017 | Evropske lige
Video: To zmore le Jan Oblak
10.12.2017 | Evropske lige
Zidane: Ronaldo je boljši, kot...
9.12.2017 | Evropske lige
Atletico: Cena za Vrsaljka je ...
9.12.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Espanyol iz Barcelone je eden številnih španskih prvoligašev, ki ga pestijo dolgovi in mlačna sedanjost, v kateri klub nikakor ne uspeva dohitevati svojih tekmecev. Barcelonski klub ima sicer za seboj solidno sezono, v kateri trenutno na lestvici Primere Division zaseda deseto mesto, kljub temu pa klub pestijo visoki dolgovi, zaradi katerih se je v preteklosti že večkrat soočal z bankrotom.

Espanyol, sicer klub z bogato tradicijo, pa kljub temu za morebitne investitorje še zdaleč ni nezanimiv. Klub nastopa na povsem novem stadionu Cornella El-Prat, ki je bil zgrajen leta 2011, navkljub temu, da je v veliki senci mestnega tekmeca, pa ima še vedno veliko navijaško bazo, saj zanj stiskajo pesti predvsem Španci, ki živijo v Kataloniji. Španski mediji poročajo, da naj bi bil drugi barcelonski klub tik pred prodajo, saj naj bi danes večinska lastnika kluba, Dani Sanchez Llibre in Ramon Condal, prejela formalno ponudbo s strani zaenkrat še neznanega ameriškega investicijskega sklada.

Ta naj bi bil za delnico pripravljen plačati 45 evrov, po ocenah osrednjih španskih športnih časnikov pa naj bi bil celoten posel težak približno 100 milijonov evrov. Američani naj bi prevzeli klubske dolgove, prav tako pa naj bi bili pripravljeni tudi nekoliko izdatneje okrepiti igralski kader.

Sprememba zakonodaje, po kateri bodo tudi v Španiji po novem televizijske pravice prodajali po centraliziranem ključu, bodo po ocenah analitikov precej povečale interes tujih vlagataljev v španske klube. V zadnjih letih so v španski nogomet že vstopili nekateri tuji vlagatelji, med katerimi izstopa singapurški milijarder Peter Lim, novi večinski lastnik Valencie, ter kitajska skupina Wanda, ki je pred meseci kupila 20-odstotni delež aktualnega prvaka Atletica iz Madrida.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE