Uredništvo    30. september 2016
Dinamo iz Zagreba ima novega trenerja

Uradno: Petev trener Dinama

Hrvaški velikan Dinamo iz Zagreba je tudi uradno potrdil prihod bolgarskega trenerja Ivajla Peteva, ki bo na trenerskem stolčku nasledil Zlatka Kranjčarja.
SORODNE NOVICE
V pol leta ni dobil niti evra
12.1.2018 | Evropske lige
Olimpija: Uremović menja Bajri...
11.1.2018 | Evropske lige
Dinamo kupuje v španski La Lig...
9.1.2018 | Evropske lige
V Legio tudi Marko Vešović
5.1.2018 | Evropske lige
Rijeka: naslednji se poslavlja...
5.1.2018 | Evropske lige
Uradno: Gavranović iz Rijeke v...
4.1.2018 | Evropske lige
(foto: /)
Dinamo iz Zagreba ima novega trenerja in sicer je to postal 41-letni Bolgar Ivajlo Petev, ki je ob klicu iz hrvaške prestolnice prekinil pogodbo z bolgarsko nogometno zvezo. Petev moštva  še ne bo vodil na prihajajočem večnem derbiju proti Hajduku, debitiral pa bo po koncu reprezentančnega premora, ko bo Dinamo gostoval pri Slavenu v Koprivnici.

Prihod Peteva je narekoval več sprememb v strukturi strokovnega štaba moštva. Trenutni začasni trener Željko Sopić bo znova prevzel vlogo prvega pomočnika, Marijan Vlak, ki je doslej hkrati opravljal funkciji športnega direktorja in asistenta trenerja, pa bo odslej zadolžen le še za opravljanje vloge športnega direktorja.

Petev je trenersko kariero začel že pri rosnih 34 letih na klopi manj znanega bolgarskega kluba Ljubimeca, od leta 2010 do 2013 pa je bil trener Ludogorca iz Razgrada, ki je pod njegovo taktirko dvakrat osvojil naslov bolgarskega prvaka. V sezoni 2013/14 je z AEL iz Limassola zasedel drugo mesto v ciprskem prvenstvu, od leta 2014 naprej pa do prevzema dela pri Dinamu pa je vodil člansko izbrano vrsto Bolgarije.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE